86-годишният папа Франциск е добре, в съзнание е и дори

...
86-годишният папа Франциск е добре, в съзнание е и дори
Коментари Харесай

Папа Франциск е добре след операцията и дори се шегува с хирурга

86-годишният папа Франциск е добре, в схващане е и даже се майтапи след интервенцията за премахване на херния, която претърпя.

Това заяви професор Серджо Алфиери, направил интервенцията, представен от Франс прес.

Тази лека интервенция, решение за която беше взето през вчерашния ден, няма да докара до последици и папата не страда от никакво друго съществено заболяване, посочи професор Алфиери, на конференция в болница " Джемели " в Рим.

Хирургът сподели още, че се чака възобновяване на Светия отец да трае пет до седем дни след интервенцията, отбелязва Reuters, представена от Българска телеграфна агенция.

След като се възвърне изцяло, папата няма да е нужно да се лимитира в своите пътувания и действия, уточни професор Алфиери.

Папа Франциск прекара спокойна нощ в римската болница " Джемели " след интервенция за премахване на мъчителна коремна херния, появила се над белега от предходна интервенция - на дебелото черво, направена преди две години. Това съобщи италианската новинарска организация АНСА, базирайки се на известие на Ватикана.

Светият отец е бил в положително въодушевление, когато се събудил след тричасовата процедура нощес и попитал хирурга " по кое време ще вършим третата " (операция), отбелязва АНСА.

Това е втора сходна намеса за Главата на Римокатолическата черква след тази отпреди две години, още веднъж поради свиване и инфектиране на червата, напомня Асошиейтед прес.

Неотдавна папата се оплака от висока температура и анулира уговорките си за един ден. През март той беше признат в същата болница с бронхит и се възвърне след няколко дни посредством вливане на антибиотици.

В изявление за Асошиейтед прес през януари 2023 година папа Франциск показа, че чревните му проблеми са се появили още веднъж.

Светият отец страда и от други здравословни проблеми. Той има непрекъснати болки в коляното и е заставен да се движи с бастун или в инвалидна количка. В предишното претърпя и интервенция на белия дроб.

Наскоро Ватиканът удостовери, че в идните месеци на графикът на папата е претрупан откъм пътувания. През август той ще бъде за 4 дни в Португалия за дните на католическата юноша. После ще посети Монголия. Планирана е и аудиенция в Марсилия, Франция.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР