86-годишна жена е станала жертва на телефонна измама, при която

...
86-годишна жена е станала жертва на телефонна измама, при която
Коментари Харесай

Телефонни измамници заблудиха още една старица

86-годишна жена е станала жертва на телефонна машинация, при която е предала сумата от 1600 лв., оповестяват от ОД на МВР-Сливен.

На 23 август старицата е получила позвъняване от жена, която разпознала като внучката си. Мнимата родственик убедила старата жена, че ѝ трябват пари, с цел да освободи пратка от митницата. Въведена в подвеждане тя предала сумата от 1600 лв. на чужд мъж. По случая в РУ-Сливен е формирано досъдебно произвеждане.

ОДМВР-Сливен предизвестява, че е допустимо лъжливата скица да бъде изменена, само че настояването на пари и полезности остава!

От полицията напомнят някои от класическите схеми за машинация:

- Оказване на подпомагане на органите на реда при задържането на телефонни измамници, посредством даване на наличните пари и полезности, които след това да бъдат върнати.

- Катастрофа с жертва, провокирана от непосредствен родственик, който е арестуван в ареста и за освобождението му е нужна крупна сума пари.

- Болен от / свински, птичи грип, ебола или друга настояща болест/ непосредствен родственик, който е настанен в болнично заведение и за спасяването му е нужна скъпоструваща ваксина.

- Настъпила трудова акцидент / гръмнал бойлер или различен електроуред / зародил пожар или взривена бомба, при който случай е потърпевш тежко непосредствен родственик. За да се извози в профилирана столична болница с хеликоптер и да се подхващат оперативни дейности е нужна крупна сума пари.

- Пътен случай, при който на близкия родственик са наранени крайниците. За оперативната интервенция и слагането на златни пирони е нужна крупна сума пари или полезности.

- За разпределяне на спомагателни пари към пенсията / помощ за закупуване на медикаменти / енергийна помощ / различен вид обществено подкрепяне е належащо крупната сума пари или полезности да се дават на мнимия чиновник на "Социални грижи " или "Пенсионното " с цел да може възрастния човек да попадне в рубрика "крайно нуждаещ се ".

- Освобождаване на колетна пратка от чужбина, съдържаща валута в огромни размери, скъпоструващи медикаменти или скъпи предмети.

- Осъществяване на преференциална договорка от непосредствен родственик по закупуването на климатици, електроуреди и други от огромен търговски обект и други, го приканва да даде пари или скъпи движимости.

По време на телефонната машинация жертвата непрестанно беседва по телефона, като не се дава опция да се свърже със свои родственици и да им заяви за казуса. Възможно е да се изиска изтегляне на пари от банка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР