86% е регистрираният спад на обслужените пътници на бургаското летище

...
86% е регистрираният спад на обслужените пътници на бургаското летище
Коментари Харесай

Огромен спад на обслужените пътници на летище Бургас

86% е записаният спад на обслужените пасажери на бургаското летище от началото на годината до момента. Данните са съпоставени с предходната година, съобщи БНР.

Въпреки упованията за удължение на туристическия сезон по Южното Черноморие цифрите за септември демонстрират, че досега чартърните полети са едвам 349 при 3 хиляди полета за предишния септември.

В най-големия курортен комплекс Слънчев бряг множеството заведения и хотели са затворени, а последните туристи ще си тръгнат от курорта в края на месеца.

839 хиляди туристи са пристигнали по Южното Черноморие през месец август предходната година. Този сезон едвам 165 хиляди са били задграничните посетители, сочат данните на летището. Най-много - 65 хиляди, са полските туристи, избрали Южното Черноморие за отмора, а над 30 хиляди са немските туристи. На английския и Скандинавския пазар може да кажем, че бележим безспорен срив.

Очакванията да се удължи сезонът поради хубавото време не се сбъднаха. Близо 30 на 100 са хотелите в „ Слънчев бряг “, които към момента работят, а последният полет с задгранични туристи е плануван за 30-и септември, когато с полет до Тел Авив си потеглят група израелски жители.

"В центъра на Слънчев бряг с часове чакаме за пасажери на таксиметрови коли. Нашият бизнес умира ", споделиха в предаването "Хоризонт до обед " таксиметрови водачи. При близо 2 милиона и 500 хиляди единствено задгранични туристи предходната година, избралите за отмора Южното Черноморие 650 хиляди българи не могат да спасят сезона.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР