85-те лекари и медицински сестри от общинската Втора МБАЛ в

...
85-те лекари и медицински сестри от общинската Втора МБАЛ в
Коментари Харесай

Лекари и сестри от Втора МБАЛ масово оттеглят оставките си

85-те лекари и медицински сестри от общинската Втора МБАЛ в София всеобщо отдръпват оставките си, които подадоха преди няколко дни, тъй като не са съгласни да лекуват заболели от ковид, научи " 24 часа ".

Първоначалната концепция беше цялата болница да се трансформира в инфекциозна и там да се разкрият до 50 кревати, като уверенията на общината са, че там ще се лекуват единствено по-леки случаи на инфектирани от ковид. Заради всеобщите оставки обаче се стигна до вид, в който да се трансформира единствено едно поделение с 10 кревати. Така сегашната пулмология на болничното заведение ще стане инфекциозно поделение, откакто началникът й доктор Бруск Халил изрази подготвеност да лекува заболели от ковид. Примерът му бе последван от всички лекари и медицински сестри в отделението.

" Колегите размислиха и си изтеглиха молбите. Мисля, че останаха към 20 неоттеглени ", изясни доктор Халил.

Отделението по пулмология към този момент е готово да проработи като инфекциозно и това ще стане още от събота.

" Всичко е готово и имаме подготвеност още от събота да стартираме работа ", сподели доктор Халил, който ще управлява новото поделение за заболели от ковид.

Днес там ще бъде доставен и още един уред за обдишване, обезпечен от частна болница с персоналното подпомагане на проф. Иво Петров. С него отделението ще разполага с общо 3 апарата. Осигурени са и нужните защитни средства за лекарите, медицинските сестри и личния състав, който ще се грижи за болните.

Около 50 са оттеглените молби, удостовери пред " 24 часа " и шефът на Втора МБАЛ в София доцент Стефан Узунов.

Напуснали лекари и медицински сестри въпреки всичко има, само че те са главно по-възрастни и със болести, което е и причина за решението им, изясни той.

Вече е образуван и екипът, който ще работи с пациенти с ковид. Той включва 15 лекари, 12 медицински сестри и 12 санитари. Всички те непринудено са изразили предпочитание да работят.

" За да стартира работа отделението остава да се подпишат и 2 съглашения към трудовите контракти на тези медицински експерти. Това е значимо условие, с цел да могат да получат те полагащото им се възнаграждение ", изясни доцент Узунов.

Когато проработи новото инфекциозно поделение, претрансформирано в уместно за пациенти с COVID-19, тогава ще се намерения по какъв начин да се реорганизира работата и в останалите отделения на болничното заведение, поради напусналите лекари и медицински сестри, сподели още шефът на болничното заведение. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР