85 млади лекари кандидатстваха за стипендии от БЛС, съобщиха от

...
85 млади лекари кандидатстваха за стипендии от БЛС, съобщиха от
Коментари Харесай

85 млади лекари се борят за стипендии от БЛС

85 млади лекари аплайваха за стипендии от БЛС, оповестиха от съсловната организация. На 20 март завърши приемът на документи по обичайна стипендиантска стратегия за финансово стимулиране на бъдещи лекари от 5-ти и 6-ти курс, компетентност „ Медицина “.

От подалите документи има петима цялостни отличници. Сред тях са и братя близнаци с  триумф от 6.00 по време на цялото следване. Класираните ще получат стипендии в границите на една образователна година.

Предстои комисия от БЛС да класира претендентите. Съгласно авансово оповестените условия на състезанието, бъдещите стипендианти би трябвало да са постоянни студенти 5-ти или 6-ти курс със междинен триумф над 5,00 от началото на следването досега, а владеенето на непознат език дава преимущество при класирането. Резултатите ще бъдат оповестени на уеб страницата на Българския лекарски съюз.

През цялата година остава отворена опцията за финансиране на научно-изследователски планове и участия в научни конгреси на млади лекари до 35 години, специализанти, които не са приключили своята специализация, докторанти (редовни или на независима подготовка).

И още: студентите по медицина и в границите на тазгодишната акция ще могат да разчитат на финансова поддръжка при организирането и провеждането на медицински мероприятия: конгреси, конгреси и др.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР