85-годишният жител на Дъблин на име Мат е взел съдбоносно

...
85-годишният жител на Дъблин на име Мат е взел съдбоносно
Коментари Харесай

Какво ли не правят хората, за да спестят данъци! 85-годишен дядо реши да...

85-годишният гражданин на Дъблин на име Мат е взел съдбоносно решение - да подписа еднополов брак със собствен другар, с цел да избегне заплащането на налози за бъдещото завещание, написа в. „ Айриш Таймс”

Бъдещият брачен партньор на Мат - Майкъл О'Съливан, е обяснил, че се познават повече от 30 години и в този момент се грижи за остарелия си другар. В един миг Мат решил да завещае дома си на приятеля, само че съгласно локалните закони той ще би трябвало да заплати 33% налози.

Приятелите седнали деликатно да четат законите и не след дълго разкрили малка врата в законодателството, съгласно която съпрузи или съжителстващи лица са освободени от този налог. Откритието ги е предиздвикало да вземат решение да сключат еднополов брак, като освен това и двамата бъдещи „ младоженци” намерено декларират, че са хетеросексуални, само че намират концепцията за доста добра. Ирландия легализира брачния съюз сред феновете на еднополовата обич през ноември 2015 година Сватбата е планувана за 22 декември.

Точно същият случай бе разказан преди близо година в италианската преса, прецизира " Монитор ".

Джани Бертончини от Виченца и Пиеро Принчипе от Рим станаха първите италианци, които обявиха, че ще сключат цивилен брак, само че без да са хомосексуални. Гражданският съюз сред двамата е бил чиста проба брак по сметка, защото щял да им даде права, които до момента са им били отказвани и посредством които щели да си решат редица злободневни проблеми.

„ Не сме гейове, не сме двойка влюбени мъже, изборът ни е плод на търсената и за двамата полза в взаимното общуване! “ – обясниха пред в. „ Джорнале ди Виченца “ 56-годишният Джани и 70-годишният Пиеро. Двамата са живели под един покрив от много време, само че не са секс-партньори, грижат се един за различен и са като братя.

„ Съществуват обстановки – обясниха „ младоженците “, - в които една публично непризната връзка основава компликации! “ като да вземем за пример при лекуване в болница, когато не ти разрешават да помагаш на приятеля си непрекъснато, в случай че не си негов родственик. Да не приказваме за дребни недоразумения, като тези около тока, парното и тв-абонамента, сметките за които идват едни и същи, само че на двамата поотделно и би трябвало да ги плащаме два пъти! “ – посочи Пиеро. Освен това двамата разчитаха, че ще им бъдат понижени налозите, а при гибел на един от двамата, другият ще наследи пенсията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР