85-годишна испанка, за която семейството й било убедено, че е

...
85-годишна испанка, за която семейството й било убедено, че е
Коментари Харесай

„Починала” от COVID-19 испанка оживя

85-годишна испанка, за която фамилията й било уверено, че е умряла от, изненада роднините си, като се върна в пенсионерския дом девет дни откакто им беше казано, че е била заровена.
След комплициране на имената фамилията на Рогелия Бланко е осведомено, че пенсионерката е умрял от COVID-19 на 13 януари, а погребението й е на идващия ден, написа вестник La Voz de Galicia.
Само че заради рестриктивните мерки, свързани с ковид, те не били в положение да участват. Така че, когато тя дойде жива и здрава в дома за грижи в северна Испания, където живее и брачният партньор й Рамон Бланко, той бил учуден, написа вестникът.
" Не можех да допускам. Плаках след гибелта на брачната половинка ми ", цитира го медията, като добави, че в действителност е умряла дамата, която споделя стая с Бланко.
Вестникът цитира фондация " Сан Розендо ", която ръководи дома за грижи, съгласно която грешката е зародила, когато Бланко и други поданици, които са дали позитивни проби за COVID-19, са били преместени в различен дом за грижи на 29 декември за профилирано лекуване.
 СЗО: Нараснало е търсенето на психиатрична помощ по време на пандемията СЗО: Нараснало е търсенето на психиатрична помощ по време на пандемията
Търсенето на психиатрична и психична помощ е повишена по време на пандемията от ковид. Това съобщи представителят на Световна...
" Сред трансферираните възрастни хора са две дами, на които е била избрана една и съща стая ", сподели фондацията, написа La Voz de Galicia. Те са преместени в дома Ос Гозос в Перейро де Агиар, на 223 км от старческия дом, в който Бланко карала старините си.
" Грешка в идентификацията по време на процеса на прекачване в Перейро де Агиар докара до гибелта на един от тях, заверена на 13 януари, макар че самоличността беше избрана неправилно ".
Фондацията изрази съжалението си за " злощастния случай ", показва вестникът, цитирайки изказването, в което се прибавя: " Това е еднократно събитие, измежду повече от 100 прехвърлянето, осъществени от предишния декември до Ос Гозос. "
Съдът е бил осведомен да в профил грешката поради гибелта на Бланко, се споделя в изказването. Фондацията не отговори неотложно на искане от Ройтерс за коментар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР