85 души бяха арестувани след като хиляди демонстранти окупираха пет

...
85 души бяха арестувани след като хиляди демонстранти окупираха пет
Коментари Харесай

85 задържани на протестите срещу климатичните промени в Лондон

85 души бяха задържани откакто хиляди стачкуващи окупираха пет моста над река Темза в централен Лондон, с цел да изразят тяхната угриженост във връзка на климатичните промени и „ незаконното безучастие “ на управляващите.

Демонстрантите, измежду които цели фамилии и пенсионери, започнаха митинга още в 10 часа сутринта в съботния ден. Час по-късно транспортните връзки през реката бяха изцяло блокирани вследствие на един от най-големите мирни актове на гражданско непокорство във Великобританя от десетилетия насам.

Полицията обаче арестува десетки хора на съображение на закона за затрудняване на придвижването и основаните проблеми при прекосяването на реката от коли на Бърза помощ. След като завърши блокирането на мостовете стачкуващите се събраха пред Народното събрание.

Протестът е част от акция за всеобщо гражданско неподчинени, проведена от нова формация, наричаща се Extinction Rebellion, която желае да принуди държавното управление да третира като рецесия проблемите с климата и изгубването на растителни и скотски типове. Около 50 ареста бяха осъществени в Лондон през семицата след разнообразни акции, извършени от същата организация.

Предполага се, че в последния митинг са взели участие межсу 6 и 8 хиляди души. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР