84 души са се заразили с Ковид-19 в Русенско за

...
84 души са се заразили с Ковид-19 в Русенско за
Коментари Харесай

4 нови случая на коронавирус в област Русе

84 души са се заразили с Ковид-19 в Русенско за последните седем дни, това сочат данните на Регионалната здравна ревизия.

За миналото денонощие заболелите в района са четирима. Активните случаи са към този момент 105. Така се оказва, че единствено за седмица – от 3 юли насам, дейните случаи са нарастнали с 84% или са с 48 души повече. Към момента намиращите се на болнично лекуване са 23-ма, като предходната неделя те са били 12, което съставлява нарастване на приетите в болница с близо 92%. За съпоставяне през миналата седмица, т.е. в интервала сред 26 юни и 3 юли новозаразените са били 46.

През вчерашния ден няма почитали с позитивен тест за коронавирусна зараза. Оздравели са единайсет души. Справка в Единния информативен портал сочи, че област Русе се подрежда десето място по заболеваемост в страната наедно с Пазарджик, Търговище и Хасково, като разликата сред множеството райони е доста дребна. Без нови случаи са Велико Търново, Перник и Силистра.

От началото на пандемията до през днешния ден откритите случаи на ковид в региона са общо 34 546 души, като от тях 1911 са умряли. До момента в област Русе са осъществени 129 137 имунизации, като повторна доза са получили 58 740 души. Бустерна доза пък е направена на общо 22 880 русенци, като от опцията за втори бустер са се възползвали 333 души от района.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР