830 пловдивчани са поставени под карантина заради COVID-19. Всички, които

...
830 пловдивчани са поставени под карантина заради COVID-19. Всички, които
Коментари Харесай

830 пловдивчани са под карантина, от РЗИ звънят по телефона за намаляването ѝ

830 пловдивчани са сложени под карантина поради COVID-19. Всички, които попадат в обсега на новата заповед на здравния министър, ще бъдат потърсени от инспекторите от Регионалната здравна ревизия.
Прочетете още
Припомняме, че от през днешния ден изолацията за заболели се понижава от 10 на 7 дни, а карантината за контактните – от 7 на 5 дни. От карантина ще са освободени хората, които са имунизирани или пребуледували COVID-19 в границите на три месеца преди заразяването си.

„ Издадените към 18 август наставления, чийто период не е изминал, ще бъдат анулирани от шефа на РЗИ – Пловдив след приключването на период от 7 дни за наложителна изолираност и 5 дни за наложителна карантина”, осведомиха от здравната ревизия.

Това на процедура значи, че са анулирани предписанията на пловдивчани, сложени под наложителна изолираност като заболели, на 8, 9 и 10 август. Както и предписанията на хората, сложени под наложителна карантина на близки контактни на заболели от COVID-19 на 12 и 13 август.

„ За анулацията на предписанията лицата ще бъдат известени по телефона”, допълниха от РЗИ.

В момента в Пловдивска област 777 души с COVID-19 са на домашно лекуване. 96 инфектирани са настанени в 8 лечебни заведения за болнична помощ. 92 от тях са на лечебно лекуване. Четирима са в по-тежко положение и са на интензивно лекуване. Сред приетите в болница има и 13 деца, за благополучие, нито едно от тях не се нуждае от интензивни грижи.

14-дневната заболеваемост към този момент е 224 на 100 000 население. След децата до 18 години – 117 на 100 000.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР