83% от анкетираните са на мнение, че тя се справя

...
83% от анкетираните са на мнение, че тя се справя
Коментари Харесай

Лиз Тръс остава, но анкети сочат, че дните ѝ на премиер са преброени

83% от интервюираните са на мнение, че тя се оправя зле

Британският премиерЛиз Тръс оцеля на съвещанието на своя кабинет, без някой министър да я призове да се отдръпна, само че наподобява членовете на Консервативната партия и гласоподавателите ѝ обръщат тил, установяват в взаимен коментар Пи Ей Мидиа и ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според публикувани през днешния ден резултати от експресна анкета измежду партийни членове повече от половината отговори са за нейна оставка, а 83% от интервюираните са на мнение, че тя се оправя зле. От Даунинг стрийт упорстват, че държавното управление напълно поддържа своя министър председател и акцентират, че Тръс е съсредоточена върху провокациите, които стоят пред страната, а не върху вътрешните битки в партията.

Проблемите пред Лиз Тръс личат от изследването на „ ЮГав “ (YouGov) измежду 530 членове на Консервативната партия, извършено през вчерашния ден и през днешния ден. В него 55% от интервюираните споделят, че тя би трябвало да се отдръпна, а едвам 38% считат, че би трябвало да остане. Около 39% от гласувалите за Тръс на вътрешнопартийния избор за водач са за оставка, а 57% желаят тя да остане министър председател. Към 83% декларират, че тя се оправя зле като партиен водач, 15% са на противоположното мнение, а 2 на 100 не са сигурни в оценката си.

Според респондентите предшественикът на Тръс на поста Борис Джонсън (с 32%) е любимец за завръщане на Даунинг стрийт, следван от някогашния финансов министър Риши Сунак (23%) и министъра на защитата Бен Уолъс (10%).

Анкетата на „ ЮГав “ не е задоволително представителна за необятната членска маса на консерваторите, само че изследванията на тази маркетингова компания до момента постоянно са давали добра визия за настроенията в партията, показват Пи Ей Мидиа и ДПА.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР