83-годишният гмуркач Кръстьо Стоев е с бистър ум, младолик и

...
83-годишният гмуркач Кръстьо Стоев е с бистър ум, младолик и
Коментари Харесай

Говори последният тежководолаз у нас

83-годишният гмуркач Кръстьо Стоев е с избистрен разум, младолик и цялостен с сила.

Казва, че за хубостта и за здравето роля има солената вода, в която е прекарал 46 години, работейки като водолаз. Каква е рецептата за здраве на бай Кръстьо?

За него морето е пристрастеност и извор на покой. Той е част от участвалите в подводното строителство на кейове в Бургас и Варна. "Започнах през 1964 година, служих на подводница. Оттам излязох лек водолаз. Шлемът тежи 10 кг, ризата - 8 кг, тежестите - 30 кг, всяка обувка тежи по 12 кг. Общо към 80 кг ", разкрива Кръстьо. По думите му 29 години е работил под водата като междинен водолаз.

Последните 20 години прекарва дните си във вадене на рапани, гмуркал се е на дълбочина 30 метра. "По дъното не се върви, пълзи се. Затова се споделя водолаз. Морската вода има влияние върху кръвообращението и сърдечния темп. Важно е вярното дишане с кислородна бутилка ", прецизира той, предава И добавя, че е значимо и да се съблюдава режима на декомпресия.

Работил е както в наши води, по този начин и в Червено море, на река Ефрат и Персийския залив. Мнозина отдават младоликостта му на дългия престой в солена вода.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР