83-годишна жена доказа, че възрастта е само число, след като

...
83-годишна жена доказа, че възрастта е само число, след като
Коментари Харесай

Тази жена доказа, че възрастта е просто число ВИДЕО+СНИМКИ

83-годишна жена потвърди, че възрастта е единствено число, откакто съумя да приключи за трети път рисково кално съревнование, наречено Tough Mudder race, в което се катери по стени и лазя под трудности.

Милдред Уилсън, живееща в Сикстън, Мисури е най-възрастният участник, който е финиширал в петкилометровия крос, извършен на 1 май. Състезанието включва кално трасе от 5000 метра, на което са ситуирани цели 13 най-различни трудности, а дамата упражнявала особено, с цел да е в топ форма, като играела вариация на бадминтона и ходела пеш.

“Много хора считат, че когато остареят би трябвало единствено да седят, това не е напълно така”, споделя Уилсън месец преди събитието.

Тя споделя, че постоянно е обичала да се състезава и се любува на трудностити, написа " Дейли Мейл ".

Милдред приключва за първи път Tough Mudder още през 2019 година, когато е навършила 80 години, а нейна мотивация се оказва личния й наследник, който минава предварителен курс за сложния крос в Лас Вегас. Тя споделя, че когато Дани я попитал дали не желае да се опитва, дала отговор, че в случай че взе участие желае да е готова, с цел да се оправи, а освен да отбие номера.

Тогава почнала да тренира и прекарала няколко месеца, готвейки се за присъединяване си, като потърсила и лекарско утвърждение.

“Исках да съм сигурнd, че съм задоволително мощна, с цел да се справя”, споделя Милдред. През нейното първо съревнование до нея е сина й, а фамилията и приятелите са край нея, с цел да я окуражават. Там е и брачният партньор на Милдред – Фарел, който тя назовава собствен максимален почитател.



През 2020 година тя още веднъж се състезава и даже съумява да събере 12 000 $ за щедрост, които са предназнечени за градежа на бунар за чиста вода в Африка. Бягането й има и още една кауза- тя го посвещава на Фарел, който умира поради инфаркт след боледуване от ковид.

Преди да се състезава за трети път, тя и нейният по-малък наследник, който е свещеник, основават сметка за набиране на дарения в платформата GoFundMe, а идеята е добре позната – събиране на пари за градеж на кладенци. За в този момент е съблала цели 1750 $ от заложена цел от 5000.

За третото си тичане има и още една идея – тя посвещава напъните си и на своята снаха, която се бори с рак на панкреаса.

Участието в усилното съревнование към този момент е традиция за Милдред и нейния наследник. Мъжът взе участие първо в 10-километровото тичане, а след това и в 5-километровото, с цел да държи Милдред под око.



Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР