83 депутати гласуваха за, 174 - против, един се въздържа. Предложението

...
83 депутати гласуваха за, 174 - против, един се въздържа.
Предложението
Коментари Харесай

Румънските депутати отхвърлиха искането за оставка на земеделския министър

83 депутати гласоподаваха " за ", 174 - " срещу ", един се въздържа.

Предложението под надпис " От житницата на Европа до срама на Европа. Министър Дая умишлено унищожава румънското селско стопанство " беше импортирано от депутатите от опозиционните партии " Съюз за избавление на Румъния " (USR) и " Силата на десницата " (Forța Dreptei) предходната сряда. Тогава те означиха, че въпреки да е бил министър два пъти и в този мандат Петре Дая е " еднообразно ненужен и неопитен " и го дефинираха като най-слабия министър на земеделието през последните 30 години.

Тази заран в изявление за румънската телевизия Антена 3 Петре Дая разяснява, че Румъния няма да блокира вноса на украинско зърно, само че ще бъдат въведени мита за количества над един милион тона. Очаква се по-късно през днешния ден той да разиска въпроса с украинския си сътрудник Микола Солский.

Полша, Словакия и Унгария през последните дни оповестиха забрани за импорт на пшеница, маслодайни семена и други селскостопански артикули от Украйна, с която граничат.

Служебното държавно управление на България пък вкарва краткотрайна възбрана за вноса на храните от така наречен коридори на солидарността от Украйна. 

Европейската комисия малко разкритикува в неделя решението на няколко страни от Централна Европа да спрат вноса на зърно от Украйна. Комисията разгласи и, че готви нова помощ за страните, чиито зърнопроизводители са пострадали от вноса на украинско зърно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР