83.3 милиона долара трябва да плати Доналд Тръмп на писателката

...
83.3 милиона долара трябва да плати Доналд Тръмп на писателката
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е осъден да плати $83 милиона на писателката Джийн Карол

83.3 милиона $ би трябвало да заплати Доналд Тръмп на писателката Елизабет Джийн Карол, която го упрекна в обезчестяване и клюка. Това реши правосъдно жури в Ню Йорк. Бизнесменът, който е претендент за номинацията на Републиканската партия за президентските избори тази година, би трябвало да заплати на ищцата обезщетение от 18.3 милиона за нанесени репутационни вреди и 65 милиона спомагателна наказателна отплата. Около 3 часа бяха нужни на деветимата правосъдни заседатели да се произнесат по желае на Карол.

От отбраната на Тръмп оповестиха, че ще апелират.
Ще апелираме незабавно. Ще оставим настрани това смешно жури. Искам да ви припомня едно: ще продължим с президента Тръмп да се борим за правото на всеки да приказва, съгласно Първата корекция. Всеки има право да се пази, когато е незаслужено упрекнат.
Алина Хаба – юрист на Доналд Тръмп

Джийн Карол даде Тръмп на съд, като го упрекна, че е разрушил репутацията й на благонадежден публицист, като е отрекъл, че преди 30 години я е изнасилил. Самият обвинен си потегли от залата още преди произнасянето на присъдата. Той неведнъж е отхвърлял обвиняванията на писателката и е казвал, че в никакъв случай не я е срещал.

Делото за клюка стана една от любопитните тематики в предизборната акция на Тръмп, който желае да се изправи против сегашния президент Джо Байдън на изборите през ноември и да го победи. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР