826 състезатели от 19 страни до момента са подали заявки

...
826 състезатели от 19 страни до момента са подали заявки
Коментари Харесай

Гребци от близо 50 страни се очаква да вземат участие Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години в Пловдив

826 състезатели от 19 страни досега са подали поръчки за присъединяване на Световното състезание по гребане за мъже и дами до 23 години, което ще се организира в средата на месец юли в Пловдив, оповестиха от уредниците на конкуренцията.

Председателят на организационния комитет Иван Попов, олимпийската шампионка по гребане и народен треньор Румяна Нейкова, както и заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков дадоха през днешния ден конференция, на която оповестиха, че чакат гребци от близо 50 страни да дойдат у нас за шампионата на планетата сред 19 и 23 юли.

" Пловдив има опит в организацията на сходни събития. Това ще бъде трети шампионат за нас в тази възрастова категория. Всички водещи страни в гребането като Австралия, Германия, Англия и Франция към този момент са подали поръчки за присъединяване. Очакваме да се получи положително съревнование на високо равнище, тъй като каналът е един от най-бързите в света ", разяснява Иван Попов.

Старши треньорът на националния тим Румяна Нейкова показа, че към момента не е наясно България с какъв брой гребци ще се взе участие на шампионата, а единствените сигурни за момента са Емил Нейков на скиф и двойката Цветомир Маринов и Иван Янкулов.

" Всяко едно международно състезание е отговорност за всеки състезател. За страдание, аз в никакъв случай не съм се състезавала на интернационално състезание в Пловдив и не мога да приказвам от персонален опит, само че сигурно пред родна аудитория всеки се усеща друго и вълнението и отговорността са огромни, тъй че евентуално ще бъде малко по-притеснително за родните участници. Надявам се нашите състезатели да се оправят с напрежението. В края на месец май към този момент ще сме наясно кой в каква дисциплинираност ще взе участие и какъв брой ще са българските представители на Световното състезание. За момента сигурни са Емил Нейков на скиф и двойката Цветомир Маринов и Иван Янкулов. Трябва ни малко повече време, с цел да разберем кой играч в коя дисциплинираност ще се усеща най-комфортно. Нямаме обаче нито една жена, която да може да взе участие. Много е мъчно, тъй като не можем да мотивираме децата да упражняват ", съобщи олимпийската ни шампионка от Пекин 2008.

Според заместител кметът на Пловдив Георги Титюков пък международното състезание през юли ще донесе " безспорни изгоди " за " Градът под тепетата ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР