824 00 български пенсионери ще бъдат с по-високи пенсиите от

...
824 00 български пенсионери ще бъдат с по-високи пенсиите от
Коментари Харесай

Социалният министър посочи с колко точно ще се вдигнат пенсиите от 1 октомври

824 00 български пенсионери ще бъдат с по-високи пенсиите от 1 октомври. Това заяви министърът на труда и обществената политика Бисер Петков. „ Всички трудови пенсии, които са под 200 лева, от 1 октомври ще бъдат приравнени на 200 лева Основната минимална пенсия става 200 лева,. пенсията за общо заболяване също ще бъде по-висока.

Средното нарастване, което ще получат хората, е 16,67 лева, нарастване ще има и при вдовишките добавки”, сподели още той пред bTV и добави, че от 9 октомври Национален осигурителен институт стартира изплащането на пенсиите за октомври. „ Тогава 40% от българските пенсионери ще вземат по-високи пенсии”, съобщи той.

„ Индексирането на всички пенсии става от 1 юли по така наречен швейцарско предписание. От 1 юли 2018 е планувано индексиране на всички пенсии с 3,8%”, заяви още общественият министър.

„ Нямам данни дали приравняването на пенсиите демотивира работещите да заплащат осигуровки. Наред с увеличаван на минималните размери на пенсиите, за началото на 2019 година сме планували отпадане на тавана на новоотпуснатите пенсии”, уточни той.

„ Наблюдава се наклонност на понижение на новите пенсионери, изключително очевидно е при чиновниците от бранш „ Сигурност”, сподели още Бисер Петков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР