„За мораториума за цената на тока искахме да изпреварим управляващите.Трябваше

...
„За мораториума за цената на тока искахме да изпреварим управляващите.Трябваше
Коментари Харесай

Румен Христов: С мораториума за тока изпреварихме управляващите 


„За мораториума за цената на тока искахме да изпреварим ръководещите.Трябваше да се вземе такова решение и го направихме ние. Той би трябвало да падне, само че когато се изяснят редица въпроси. Това беше глътка въздух за управляващите“, това съобщи в „Твоят ден“ по NOVA NEWS Румен Христов, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

„Много мъчно това държавно управление ще изкара четиригодишен мандат. Противоречията в обединението са обилни по редица въпроси – зелен документ, външната политика, разбъркване на десни и леви идеи“.

Според него те могат да се задържат по-дълго на власт само поради страха си от нови избори.

„За първи път в новата история на България започваме годината без бюджет, а към този момент се приказва и за неговата актуализация още преди да бъде приет“, сподели още той.

Христов акцентира, че ежедневните въпроси са цената на газа, на тока, инфлацията, приходи, обезщетения за бизнеса и бита.

Относно проблема с Автомагистрала „Хемус“, Румен Христов съобщи, че има вяра на правосъдната система, не на обществено изказани бомбастични суми злоупотреби. „Всеки сегашен кабинет съди предходния, това постоянно е било“, добави той.

„Ако прочетем деликатно Конституцията, ще забележим, че България е премиерска република, макар че написа, че е с парламентарно ръководство. Това си проличава от пълномощията. За да посягаш на тази фигура, би трябвало да имаш безспорни доказателства. Зради солидността на институциите би трябвало да се внимава с шумни разработки и дела“, съобщи Румен Христов по отношение на въпросите с Бойко Борисов и обвиняванията против него, като и тези против Кирил Петков.

За зеления документ депутатът счита, всички български жители би трябвало да бъдат третирани по един и същи метод.

„Зеленият документ да важи за всички или да бъде отменен“, съобщи депутатът.

Относно въпроса с основния прокурор, Христов счита, че промяната на една персона не води до нищо.

„Проблемът не е в индивида. Бихме се съгласили с промени в Конституцията, само че би трябвало авансово да се знае какви промени се исакат. Нужен е контнрол върху основния прокурор през Конституцията, само че би трябвало да бъде изяснено тъкмо по какъв начин това да се случи“, уверен е Румен Христов.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР