„За мен е чест да бъда на този празник сред

...
„За мен е чест да бъда на този празник сред
Коментари Харесай

Каракачанов пред военни от резерва: Армията е на народа, не на политиците и партиите

„За мен е чест да бъда на този празник измежду хората, които възпитаваха генерации българи по какъв начин почтено и самоотвержено се служи на Отечеството. Никога в своя живот не съм делил българския боец на подобен, който е служил по царско, социалистическо или демократично време. За мен всеки, който е носил униформа, е служил на Майка България “.

С тези думи министърът на защитата Красимир Каракачанов се обърна към участниците в първия Национален събор на запасното войнство, който се организира в община Казанлък. В откриването участваха президентът и висш главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев, народни представители, кметът на община Казанлък Велина Стоянова, висши офицери от БА, представители на Министерството на вътрешните работи, ветерани, членове на военнопатриотичните организации и доста жители, оповестиха от МО.
 002  003  004  006  007  011  012
В обръщението си към участниците в събора министърът на защитата се извини за вземаните през годините неправилни политически решения в региона на защитата.

„ Докато аз съм министър на защитата, в лицето на военното и политическото управление на Министерството на защитата, Вие ще имате хората, които ще се пробват да вземат решение проблемите “, безапелационен беше министър Каракачанов.

„ Българската войска е на българския народ. Тя не е на политиците или на партиите. През 500-те години турско иго православната ни религия ни резервира като българи, а през всичките близо 1400 години единствената заслуга за съществуването на българската страна е на Българската войска и на хората, които са посветили живота си на нея “, съобщи министърът на защитата.

Той пожела на ветераните и на военнослужещите от запаса и запаса здраве и триумфи в тяхната активност за възпитанието на българската юноша в родолюбие и работа на България.

Каракачанов отличи и награди с юбилейни медали „ 100 години Първа международна война “ генерал-майор о. з. Димитър Бояджиев, бригаден военачалник о. з. Янко Янев, майор о. з. Стефко Михайлов, майор о. з. Евгени Пейчев и старшина о. з. Методи Глишков.

В проявата през днешния ден се включиха военнослужещи от Специалните сили, които демонстрираха бойни техники и детайли от изпълнявани от тях интервенции.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР