„Вярвам, че всички Вие сте силно мотивирани да помагате на

...
„Вярвам, че всички Вие сте силно мотивирани да помагате на
Коментари Харесай

Фандъкова: Включваме и Медицинския колеж в програмата за студентски стипендии

„Вярвам, че всички Вие сте мощно стимулирани да помагате на хората. Избрали сте сложен път, само че мощно стимулиран и удовлетворяващ“. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която участва на церемонията по връчване на дипломите на абитуриентите от випуск 2018 година на Медицински лицей „Йорданка Филаретова“ към Медицински университет – София, оповестиха от Столична община.

Общо 243 са възпитаниците на Медицинския лицей, които се дипломират тази година. Те са в специалностите „ Медицински лаборант “, „ Рентгенов лаборант “, „ Помощник-фармацевт “, „ Зъботехник “, „ Рехабилитатор “, „ Масажист “, „ Инспектор по публично здраве “ и „ Медицинска козметика “.

По думите на кмета Фандъкова „за Столичната община е извънредно значимо да има добре готови хора в системата на здравеопазването“. „Миналата година учредихме стратегия за даване на стипендии на студенти по компетентност „Медицинска сестра“ във Факултета по публично здраве към Медицински университет и следва първите утвърдени от тях да получат своите хонорари. Тази година в програмата ще включим и Медицинския лицей, с цел да има опция да насърчим и подкрепим повече студенти“ – сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.

Всяка година сред 150 – 200 студенти от Медицинския лицей „Йорданка Филаретова“ имат на практика образования в общинските лечебни заведения. Столичната община има ясни управнически цели за развиване на общинското опазване на здравето, по тази причина е изключително значима ролята на хората, които работят. Общината влага в поправки и съоръжение в общински лечебни заведения, ДКЦ-та и отделя сред 8 – 10 млн. лева от своя бюджет за дофинансиране на здравни услуги в общинските лечебни заведения, които не се покриват от НЗОК.

На церемонията участваха ректорът на Медицинския университет проф. Златков, проф. Воденичаров – декан на Факултета по Обществено здраве, проф. Савова – заместник-директор на Медицинския лицей „Йорданка Филаретова“, зам.-кметът на София Дончо Барбалов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР