„Виждаме инвазия в независима държава и Русия проявява агресия към

...
„Виждаме инвазия в независима държава и Русия проявява агресия към
Коментари Харесай

Иван Анчев: Русия проявява агресия към украинския народ

Виждаме инвазия в самостоятелна страна и Русия демонстрира експанзия към украинския народ . Ситуацията е изострена. Няма да се спре единствено до това, което се предполагаше, че ще се ограничи единствено до Луганск и Донецк“. 

Това сподели пред БНР Иван Анчев, посланик и експерт по национална сигурност. 

По думите му сепаратистките водачи са марионетки и ще създадат каквото им каже Путин , който е „обхванат от имперска фикс идея и желае да остане в историята на Русия като огромен обединител“. 

„Свободният свят вижда стъпки, които Хитлер е правил по същия метод.  Подобен вид водачи възприемат отстъпките от страна на другите страни като уязвимост. Трябват ясни послания, ясно недопускане на нападателни дейности на съветската войска . Европа е отвикнала да води война и Путин знае, че каквото и да направи, няма да бъде осъден.  Русия е занаятчия в осведомителната и пропагандната война „. 

В предаването „Преди всички“ Анчев акцентира, че прогнозите са сложни, само че изрази вяра да не се стигне до широкомащабна сухопътна интервенция

„Може да се предвижда, че  съветската страна ще ускори военните интервенции по отношение на Украйна, не изключвам интервенции в киберпространството „. 

Интервюто с Иван Анчев можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР