„В понеделник сутринта, няма никакъв проблем, веднага ще попълним документите

...
„В понеделник сутринта, няма никакъв проблем, веднага ще попълним документите
Коментари Харесай

Кирил Петков подава оставката на правителството в понеделник

„В понеделник сутринта, няма никакъв проблем, незабавно ще попълним документите и ще ги подадем“, сподели в Брюксел Кирил Петков в отговор на журналистически въпрос по кое време ще подаде оставката на държавното управление, с цел да бъде задействана процедурата за връчване на мандата.

Премиерът Кирил Петков е в Брюксел, където се събират водачите на страните от Западните Балкани за среща на върха с Европейски Съюз. Срещата се дефинира за основна за бъдещото участие на Северна Македония и Албания в Европейския съюз.

„Исках да ви споделя какво се случи тази заран. Имахме доста тежки диалози. Това, което се видя, че има ужасно очакване, че България ще вдигне ветото, само че аз ясно споделих, това, което споделих сутринта, ясно споделих, че това е решение на българския парламент, аз еднолично, нито държавното управление, няма да променим българската позиция“, добави Петков.

„Второто нещо, което се случи, видяхме, че част от условията, които са свързани и с френското предложение, са доста сложни за приемане и от Република Северна Македония, само че това, което стана ясно, че това не са настояванията единствено на София, това би трябвало да станат настояванията на Европа“, безапелационен е Петков.

Премиерът още веднъж повтори, че не е допустима коалиция сред „Продължаваме Промяната“ и Бойко Борисов, Тошко Йорданов, Слави Трифонов, „Възраждане“ и Движение за права и свободи.

„Оставаме с опциите за сътрудниците, които имаме плюс всички самостоятелни депутати, които желаят да поддържат политиката на това правителство“, разгласи Петков.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР