„Трябва да се научим да живеем с Covid, защото той

...
„Трябва да се научим да живеем с Covid, защото той
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Спасов: Трябва да се научим да живеем с Covid, защото той е тук

Трябва да се научим да живеем с Covid, тъй като той е тук „. Това съобщи в изявление за предаването „Преди всички“ на стратегия „Хоризонт“ доктор Мирослав Спасов, педиатър и персонален доктор :
Аз ще продължа да изисквам в кабинета ми да се влиза с вярно сложена маска, тъй като си циркулират всички останали респираторни вируси, освен Covid. Т ова е една защитна мярка от заразяване както на здравния личен състав, който ви преглежда, по този начин и на вас самите . От друга страна не можем да задължим хората, тъй че почтено казано с този пожелателен темперамент чакаме да има и конфликтни обстановки в кабинетите , защото голата истина е, че макар изключителната противоепидемична обстановка и наложените ограничения, те не се съблюдаваха у нас“.

„До предходната седмица в моята процедура имаше наклонност за понижаване, само че от понеделник към днешна дата имам към 60 ново диагностицирани пациенти, което по никакъв начин не е малко „, добави още доктор Спасов.

Във връзка с препоръчаните промени по отношение на работата на персоналните лекари доктор Спасов разяснява:

„Ние не сме афектирани. Ние не се тормозим за нашето бъдеще, тъй като за всеки един доктор постоянно ще има работа . Проблемът е, че здравна промяна се организира от 1998 година, не е от в този момент. Това, което ни наскърбява, е, че хора, които оферират хрумвания, би следвало да познават по какъв начин работи системата, би следвало да приказват с верните термини, а не да хвърлят просто едни хрумвания в бъдещето“.

По време на рецесия промяната с персоналните лекари по-скоро е рискова , тъй като едно такова деяние ангажира не дребна част от представителите на здравното съсловие, а точно общопрактикуващите лекари, които са свързани с всички български граждани“. Това сподели пред БНР здравният икономист Аркади Шарков :  Аркади Шарков

Всякакъв вид сходни дейности първо следва да се обсъдят с гилдията и след това чак на база на тези договаряния да се премине към деяние, което е в задатък. Може да следим и представителя на общопрактикуващите лекари до какъв резултат ще докара, тъй като това не е един глас, сигурен съм, че сходен вид гласове на съпротива против сходен вид решения ще се чуят и би трябвало да бъде направено едно общо и по-голямо изследване измежду мнението на общопрактикуващите лекари“.

Цялото изявление с доктор Мирослав Спасов и Аркади Шарков можете да чуете пот звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР