„Това не беше раздаване на постове, това беше дискусия вътре

...
„Това не беше раздаване на постове, това беше дискусия вътре
Коментари Харесай

Сабрутев: По моя инициатива обсъдих с г-н Каримански възможност за друг пост

„Това не беше разпределяне на постове, това беше полемика вътре в коалицията“, акцентира депутатът от Политическа партия
„ Аз не съм предложил пост. Направих предложение за излизане от обстановката, в която сме. Предложение, с което обединението ще излезе още по-силна и обединена, а двамата претенденти ще получат повече от това, за което аплайват. В петък помолих господин Каримански за къса полемика. Срещнахме се в кафето на Народното събрание. И му споделих, че диря win-win решение – това е моя самодейност. Зададох му въпроса какво мисли, в случай че неговата кандидатура бъде издигната за представител на България в Световната банка. Това не беше разпределяне на постове, това беше полемика вътре в обединението ”. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” депутатът от „ Продължаваме промяната ” Венко Сабрутев в отговор на въпрос предлаган ли е различен пост на Любомир Каримански, с цел да се откаже от конкуренцията за началник на Българска народна банка.

По думите му дискутираното с Каримански в било опцията обединението да излезе с нова кандидатура, която да сплоти всички народни представители. „ Той сподели, че би трябвало да приказва със Слави и Тошко. Не сме се разбирали този диалог да остане единствено сред нас. Тук няма скрито-покрито ”, акцентира Сабрутев. И добави: ” Това, което Политическа партия направи, е да потърси най-подходящия претендент за поста гуверньор на Българска народна банка. Още първоначално зададохме стандартите, на които би трябвало да дава отговор той ”.

Според него Политическа партия е дала ясна поръчка, че ще търсим обединителна кандидатура. „ Твърдо считаме, че кандидатурата на Андрей Гюров беше тъкмо такава. Той е човек със стабилен опит и обучение и безукорен имидж. Когато създавахме обединението ясно казахме, че ние няма да раздаваме постове. Ще се търси най-хубавата кандидатура за всеки един пост ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР