„Това е една идея, която се породи не много отдавна.

...
„Това е една идея, която се породи не много отдавна.
Коментари Харесай

Строителството на новата църква в „Люлин“ вероятно ще завърши до две години

„Това е една концепция, която се породи не доста от дълго време. Слава Богу доста бързо се развива и доста бързо съумяваме да съберем хора съидейници към нас. Самият храм ще е на името на Свети Патриарх Евтимий Търновски. Разбрахме, че няма храм на този наш бележит светец, църковен активист, страж и най-ярко го дефинираме с думата овчар, тъй като всички знаем неговото житие, знаем по какъв начин под напора на Османската империя царят се отдръпва, дори бих споделил бяга и на негово място застава Свети Патриарх Евтимий да брани тогавашната столица – Търново. Знаем и по какъв начин добре го разказва Иван Вазов“,  сподели за БНР отец Лъчезар Попов за новия храм, който се строи в столичния регион „Люлин“.
Храмът ще бъде с повърхност от към 1000 квадратни метра, което го прави един от най-големите храмове в София. „Истината е, че в регион „Люлин“ има доста учебни заведения, детски градини, само че и липсва място, където човек може да открие Бога – там, където може да се срещне с Бога“, добави в предаването „Рано в неделя“ отец Лъчезар Попов, който служи в храм „Покров Богородичен“.
 Отец Лъчезар Попов Снимка: Евелина Стоянова

По думите му свещениците би трябвало да поемат отговорността за образование на децата в нравствени полезности

„Там децата да се възпитават и да открият най-важното нещо – любовта, любовта по сред си, тъй като нещото, което заляга в днешното потомство това е егоизма – тъкмо противоположното на любовта. Расте егоизма сред нас хората . Все повече и повече се отчуждаваме , без значение какви са причините“.

Строителството на новата черква в „Люлин“ евентуално ще приключи до две години .

В момента имаме средства събрани за грубия градеж . Даже по самодейност на главния спонсор бяха събрани пари и бяха купени камбаните, които ще се сложат на храма. Продължаваме събирането на пари за покрива“.

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР