„СДС е жива партия, имаме силни структури почти навсякъде в

...
„СДС е жива партия, имаме силни структури почти навсякъде в
Коментари Харесай

Румен Христов във Варна: СДС е жива партия, за 32 години политически живот е участвала в 11 парламента 


„СДС е жива партия, имаме мощни структури съвсем на всички места в България. Участвала е 32 години в политическия живот на страната. Съюзът на демократичните сили е бил в 11 Народното събрание, а е бил отвън ръководството единствено 5 години.“

Това сподели на Регионалната конференция на СДС-Северизточен район ръководителят на Съюз на демократичните сили и народен представител в сегашния парламент проф. Румен Христов пред делегати и съидейници от Варна, Добрич, Търговище и Шумен, оповестява dnesplus.bg

Той добави, че това, което Съюз на демократичните сили е направил за България не може да бъде даже изчетено за 40 минути парламентарно време, още повече обяснено. Повод за думите му станаха към този момент една година повтарящите се думи на ръководещата четворна коалиция, че за толкоз години нищо не е направено.

„Нека се похвалят първо с една десета от това, което Съюз на демократичните сили е направил за страната, а не да се държат, като че ли в България преди тях в никакъв случай не е имало държавни управления и светът стартира от през днешния ден и с тях“, безапелационен бе ръководителят на Съюз на демократичните сили.

Според него, ненавременните ограничения на държавното управление са довели до чудовищната инфлация, която сега е към 17%, а по думите му, ще стигне и 20%. Той акцентира, че повода за несъответстващото ръководство на страната е неналичието на опит и възприятието за самодостатъчност на новото ръководство, както и тяхната самоувереност.

„Да, има привнесена инфлация от вън, само че в Европа тя е едвам 7 – 8 %, което е два пъти по-ниско равнище, в сравнение с в България“, добави още проф. Христов. В изявлението си той обърна внимание и на съдружната политика, която организира Съюз на демократичните сили, касаеща взаимоотношенията на локално и на национално равнище.

Председателят на Съюз на демократичните сили изрази терзанието си по отношение на проблема с Република Северна Македония. Съмненията на Съюз на демократичните сили са, че националният интерес ще бъде предаден.

Румен Христов сподели още, че съгласно него се задават предварителни избори наесен и прикани за стягане на структурите на Съюз на демократичните сили и разширение на поддръжката, привличане на нови съидейници и вдъхване на нова сила в организациите.

Той напомни, че Съюз на демократичните сили е по-малкият сътрудник от обединението ГЕРБ-СДС. Ролята на партията по никакъв начин не е дребна, в противен случай, в доста случаи е решаваща. Относно районната конференция, ръководителят на сините изрази вяра, че такива конгреси партията ще стартира да организира регулярно и даже по-често.

Той благодари на заместник-председателя на Съюз на демократичните сили доктор Янко Станев за организацията на конференцията и на всички регионални структури, почели събитието, както и изрази признателност към Валентин Станев, който бе член на Националния изпълнителен съвет на Съюз на демократичните сили за неговата отдаденост и принос за Съюз на демократичните сили през годините.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР