„Разказите са предизвикваща форма, защото в кратък текст трябва да

...
„Разказите са предизвикваща форма, защото в кратък текст трябва да
Коментари Харесай

Радослав Бимбалов: Думите са важно богатство, за което спряхме да се грижим

Разказите са предизвикваща форма , тъй като в къс текст би трябвало да създадеш целия свят. През последните 20 години се занимавам с реклама и лаконичността, която е нужна в рекламата, ми оказва помощ да мисля в къси форми. Разказите са присъщи за българската литература . Но писането на разкази е изчерпващо“.

Това показа пред БНР Радослав Бимбалов, рекламист, блогър, държавник, публицист, по отношение на новата си книга – сборника с разкази „Млък“.

Думите са значимо благосъстояние, за което спряхме да се грижим . Затова съм се опитал езика, на който пиша, да е на високо равнище. Решихме, че можем да използваме по-малко думи, заместваме ги с емотикони, звуци, картинки. Много думи заместихме с чуждици. А българският език е извънредно благосъстояние „.

В предаването „Хоризонт за вас“ той добави, че дисциплината, построена в работата в рекламата, му оказва помощ в писането :

Рекламата употребява всички изкуства, само че дисциплинирано . Нямаш време да чакаш да падне ябълката на вдъхновението. Сядаш и търсиш вдъхновението, ровиш, с цел да го намериш. Писането е дисциплинираност. Ставам в 5.00 сутринта, върша кафе, поставям слушалките, сядам и започвам да пиша. Докато не тръгне писането, не се отхвърлям. Писането е труд, тежък труд „.

Интервюто с Радослав Бимбалов можете да чуете в звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР