„Промяната не идва с новото правителство. Виждаме все още някакво

...
„Промяната не идва с новото правителство. Виждаме все още някакво
Коментари Харесай

Борислав Ангелов пред BG VOICE: Промяната не идва с кабинета „Петков“, има лутане

„Промяната не идва с новото държавно управление. Виждаме към момента някакво блуждаене и търсене на пътя за смяната. Ако не намерят верния метод, методите и методите да се оправят с рецесиите, наболяли в последно време – енергийната, обществената и икономическата, може да се каже, че смяната няма да пристигна въобще“. 

Това съобщи в изявление пред BG VOICE политологът Борислав Ангелов. 

Той разяснява и необятната ръководеща коалиция. „Опасността е по какъв начин ще се оправят с провокациите, които са сега. Намираме се в обстановки, в които би трябвало да решаваме рецесии и трябват бързи ограничения да се вземат за тях. Нямаме време да чакаме някои да се учат по какъв начин се влиза в политиката“. 

По думите му без опозиционните обединения ГЕРБ и Движение за права и свободи да се приказва за промени в конституцията, е немислимо сега. 
Воля за правосъдна промяна има, само че концепциите са разнообразни
„Воля за правосъдна промяна има, планове има, само че концепциите са разнообразни. Няма ясна концепция какво би трябвало да се случи там. Не би трябвало да се прави всичко, с цел да се смени един човек и да се постави различен. В правосъдната система би трябвало да има един повсеместен метод за реформа“, съобщи Ангелов. 


Според него е явно, това което ще се случи, да се закрие спецсъда, тъй като там има безспорен консенсус. „Той се трансформира малко или доста в бухалка и потребление за осъществяване на други ползи и цели“, добави политологът. 
Иван Гешев няма да си тръгне самичък
„Не виждам по какъв начин Иван Гешев ще си тръгне самичък от поста. Процедура сега няма, по която да се смени основния прокурор. Ще би трябвало да се търсят промени в законодателството, с цел да може да се случи премахването на Гешев“, сподели Ангелов. 
Румен Радев ще се гледа по различен метод през втория мандат
„Ще се гледа по различен метод на Румен Радев, явно към този момент го няма Бойко Борисов и ГЕРБ на власт, с цел да я има тази неотстъпчивост и този огромен конфликт. Очаквам в дадени моменти той още веднъж да припомня за себе си“, сподели Ангелов. 

Въпросът е дали Радев ще предприеме някакви ограничения в партийното строителство и дали ще се тръгне да се прави някакъв политически план към него. 

Вижте и цялото изявление във видеото.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР