„Правителството следва да разчита на 100% на службите, за да

...
„Правителството следва да разчита на 100% на службите, за да
Коментари Харесай

Иван Димитров: България ще има проблем с това, че не е енергийно независима

„Правителството следва да разчита на 100% на службите, с цел да взима решения“, счита той

Защо информацията, която идва от българските служби, не всеки път е правилна?

„Това ще би трябвало да отговорят службите. Ние ще създадем всичко належащо, с цел да разберем за какво се получи по този начин, защото в последна сметка правителството следва да разчита на 100% на тях, с цел да взима своите решения. Ако службите ни се осведомят от медиите и от мрежата, то това няма да е напълно съществено и ще се получават изкривявания в информацията“, заяви депутатът от „Демократична България“ Иван Димитров в студиото на „Денят ON AIR“.

По думите му ще пристигна миг, в който България ще има проблем с това, че не е енергийно самостоятелна, а и е подвластната единствено от една страна.

„Когато някой от ранга на американското държавно управление ти каже, че ще има война в Европа, то това да заявиш пред своето държавно управление, че война няма да има, е меко казано укоримо“, уточни депутатът.

Неговото мнение е, че външно министерство не е директно ангажирано със сигурността. 

Пряко ангажирани със сигурността са службите. Имаме външно разузнаване, което би трябвало да събира информация и да направи верните анализи“, добави Иван Димитров пред Bulgaria ON AIR.

„Новият министър на защитата е човек, чиято кариера е напълно обвързвана със структурите на НАТО. Ние се намираме в миг, когато единственото, на което можем да разчитаме е нашето участие в НАТО, с цел да можем да бъдем защитени“, заключи гостът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР