„Политиката е изкуство да създадеш мостове, а не да копаеш

...
„Политиката е изкуство да създадеш мостове, а не да копаеш
Коментари Харесай

Политологът Любомир Стефанов: Кирил Петков прави грешка след грешка

„Политиката е изкуство да създадеш мостове, а не да копаеш траншеи и да издигаш барикади. Г-н Петков прави неточност след неточност в това да именова своите политически съперници, да ги трансформира в политически врагове, като им приписва всички земни грехове. Политика по този начин не се прави. Така се основава поляризация, основават се фенски маси, основават се враждебно настроени групи, а не хора, които би трябвало да се усещат част от едно общество.“

Това мнение изрази в изявление за БНР политологът Любомир Стефанов, учител в Нов български университет.

„Ако болшинството ще виси на 5-6 индивида, би било ужасяваща мъка. 121 депутати да управляваш страната не правят работа“, уточни той в разбора си преди гласуването на днешния избор на съмнение към кабинета.

Според Стефанов смисълът във вота за нов ръководител на Народното събрание е да се ревизира още веднъж „дали няма оживление в преброяването на дивите зайци“.

Начинът, по който политиците структурират така наречен спор в Народното събрание, има ужасяващи последствия за демокрацията у нас, а хората там се държат „по метод, по който и уличните гамени не се държат“, предизвести Любомир Стефанов.

По думите му това води до такава степен жителите да считат, че „политиката в действителност е нещо гнусно, мазно, мръсно, подмолно, лепкаво и омерзяващо“.

Никола Минчев има „рейтинг, който експлодира в последните дни“, допустимо е да бъде номинация за министър председател в сюжета втори кабинет на Политическа партия, счита преподавателят. Той обаче добави, че при положение на образуване на второ държавно управление с мандатоносител Политическа партия ще би трябвало да има „сериозно пренастройване“ в персоналния състав.

„ПП и амбициозната коалиция под този надпис зацикли“, разяснява Любомир Стефанов в предаването „Преди всички“. Затова съгласно него от Политическа партия се тормозят, че ново служебно държавно управление на Румен Радев би могло да даде нов подтик и те биха изгубили „от ореола си на понастоящем единствените законни носители на промяната“.

Президентът е в изчаквателна позиция и се приготвя да даде нов подтик на зациклилата смяна, добави анализаторът.

„Да види по какъв начин ще поеме дебатът в Народното събрание и публичните настроения.“

Стефанов подчертава върху разновидността „улицата да изземе доминантата“ във воденето на политическия спор.

Има Такъв Народ не съумяха да еволюират партийно, означи още в коментара си Любомир Стефанов. По думите му са останали „кръжок“ от доста близки до своя водач хора.

Класическа партия и при Политическа партия няма. Те имат малшанса да ги застигне рецесия, преди да имат партийни структури, на които да се опрат, посочи още той.

„Не знаем и там какво се случва. Т. нар. партия Политическа партия не бих споделил, че се разграничава доста от Има Такъв Народ.“

Политологът дефинира като нереалистично Има Такъв Народ да получат третия мандат при парламентарна рулетка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР