„Осезаемо намалява броят на мигрантските дела. За месец юни тази

...
„Осезаемо намалява броят на мигрантските дела. За месец юни тази
Коментари Харесай

Апелативният съд в Бургас оповести: Намалява броят на мигрантските дела

„Осезаемо понижава броят на мигрантските каузи. За месец юни тази година, от Царево да вземем за пример, имаме нулеви информации, т.е. нито едно дело за нелегално минали границата бежанци. Миналата година по същото време бе същински взрив на сходни случаи.“

Това заяви във вторник арбитър Деница Вълкова, ръководител на бургаския Апелативен съд. Пред „Труд“ арбитър Вълкова разяснява, че през изтичащата година проблеми е имало с така наречен „докторски дела“. Например дело против ямболска лекарка /д- р Боризанова/ се точи към този момент две години, от 2016- та насам.

Делото непрестанно се отлагало поради компликацията да бъдат събрани съответните специалисти, които в множеството случаи са учени и са доста заети.

„В нито един от случаите обаче процесът не е бил отсрочен заради неявяване на съдия“, акцентира Деница Вълкова. Напредък има и по комерсиалните каузи, добави тя.

В една от залите на правосъдната палата бе открита обичайна галерия във връзка празника на града- Никулден. Магистратите подчертаха, че изложбата е безвъзмездна и с вход свободен за всички жители, до края на седмицата. Платната са на художника Румен Райнов, а изложбата се назовава „Импресии“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР