„Очаквам до средата на месец август да приключат строителните работи

...
„Очаквам до средата на месец август да приключат строителните работи
Коментари Харесай

Фандъкова: До средата на август пускаме трамвай 7 по бул.“България“

„Очаквам доникъде на месец август да приключат строителните работи по създаване на нов релсов път в сектора на трамвайните релси на бул. “България “ и ще бъде пуснат за придвижване трамвай № 7. Веднага след стартирането на трамвая ще стартира работа по преасфалтиране на бул. “България “ от бул. “Акад. Иван Гешов “ до бул. “Гоце Делчев “. Имаме подготвеност за изцяло преасфалтиране на бул. „ България “, само че ще работим поетапно.“ Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекцията на ремонта на трамвайния релсов път и подлеза на бул. „България“ при кръстовището с бул. „ Акад. Иван Евстатиев Гешов “. Това оповестиха от пресслужбата от Следствен отдел към окръжна прокуратура. На инспекцията участва и заместник-кметът на София по направление превоз Евгени Крусев.
 трамвай, релси  3  6  2  трамвай, релси  7
„Със завършването на ремонта на релсовия път целим цялостното трамвайно трасе по бул. „ България “ да бъде актуализирано и да обезпечава по-бързото напредване с градски превоз. Ремонтираме и подлеза, който е един от най-големите и в най-тежко състояние“ – уточни също кметът Фандъкова. Монтиран е нов окачен таван, осветяване, ще бъде построено и ново видеонаблюдение, възобновени са облицовките по стените, ремонтирани са подовите настилки, гранитните стъпала и бетоновите рампи, отчасти са инсталирани нови каменни облицовки по бордовете, както и защитен парапет. Ще бъде направено ново озеленяване.

По време на ремонта на бул. “България “ не се планува да се затваря за придвижване булевардът напълно, колите ще се движат в едното платно в двете посоки. „Планираме изцяло преасфалтиране, само че ще се работи поетапно, с цел да не се блокира придвижването по един от най-натоварените булеварди“ – уточни кметът на София. „Ако работата по преасфалтирането на пътното платно в посока кв. “Бояна “ завърши преди края на август, ще асфалтираме и другото пътно платно. Ако не успеем, ще оставим тази част за идната година, тъй като не можем да си позволим през септември да бъде блокиран бул. „ България “, уточни също кметът Фандъкова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР