„Не ме пускат преди да съм си свършил работата, включително

...
„Не ме пускат преди да съм си свършил работата, включително
Коментари Харесай

„Да, България“ избира ръководство и лидер на партията

„Не ме пускат преди да съм си приключил работата, в това число тази млада политическа организация да създаде своите нови млади водачи.“



Това сподели на влизане на Националната конференция на „Да, България“ ръководителят на партията Христо Иванов.

„Днес е миг в който ние просто би трябвало да презаредим и да забележим накъде ще продължаваме. В момента сме в много сложен интервал, изключително последните две години и за организацията и за политическата система. Ние сме част от едно ръководство, което е задоволително комплицирано, само че осъществя една стратегическа цел, която постоянно сме имали в “Демократична България ” и в “Да, България ” да имаме ръководство, което да е без значение от ГЕРБ и Движение за права и свободи, с цел да стартира нормализацията на българският политически живот“, добави Иванов.

Той разяснява и последните изявления по собствен адрес от шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

„Удовлетворен съм от това, че господин Цацаров ме показва като собствен критик, който с стимулирал неговата оставка. Трябваше да си я подаде. Не съм го подлагал на критика за всичко, което се случва в страната. Критикувал съм го единствено за неща, които той дава отговор за тях като някогашен водач на прокуратурата и водач на статуквото в правосъдната власт“, сподели Иванов и уточни, че сме доста подложени на критика в интернационален проект от „липсата на битка с политическата корупция“, а Цацаров и Гешев носели отговорност за това. Затова той още веднъж прикани основния прокурор да си подаде оставката.

„Тази национална конференция не е просто условност. Тя е допустима за всички нас да погледнем къде се намираме.“

Това съобщи съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в слово пред съпартийците си от „Да, България“.

Той разгласи, че ще работи по построяването на нови лица в партията си, които след 3 година да са претенденти за ръководители. Да се приобщят в „Демократична България“ и българи от мюсюлманската общественост, си сложи той като втора задача за идния втори мандат.

„Ние сме дребните в тази коалиция, тя е доста сложна“ – проучва Иванов четворната управническа формула. „Тя опонира на всички закони на естествената политическа логичност, като се изключи един – криза“, оправда сформирането й Христо Иванов.

И очерта предизвикването в идващите три години – да не позволен завръщането на статуквото.

„Който си мисли, че това може да се случи без Гешев, бърка. Докато този човек е основен прокурор, опцията в България да разделим самостоятелните проблеми от политическото посланичество, няма да сработи. Ние сме подготвени да водим разговор, само че да, Гешев би трябвало да си върви. И най-добре е да последва образеца на един по-умен човек от себе си – господин Цацаров“, прикани Иванов.

„Подадох оставка, тъй като ние не можахме да реагираме на този извънреден пъзел или букет от провокации, които се изправиха пред нас“, установи Иванов.

Той уточни, че в идващия си мандат ще работи по това до идващите избори да има доста претенденти за лидерския пост. Предстои той още веднъж да бъде определен за водач на „Да, България“ и надлежно за съпредседател на „Демократична България“, защото е единственият претендент за лидерския пост.

Законодателните цели на „Да, България“ са измененията в закона за правосъдната власт, разделянето на КПКОНПИ и поправките в Конституцията.

След неговия регистриран отчет форумът бе закрит за медиите.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР