„Не искам да спекулирам, но следващите 2-3 месеца ще са

...
„Не искам да спекулирам, но следващите 2-3 месеца ще са
Коментари Харесай

Следващите 3 месеца ще са ключови за провеждането на Sofia Open


„Не желая да злоупотребявам, само че идващите 2-3 месеца ще са сериозни, с цел да може в действителност да се случи турнира“ – това бяха думите на Юлиян Михов от УС на Българската федерация по тенис в предаването „Брейкпойнт“ по MaxSport.

Той добави още, че се работи интензивно по запазването на конкуренцията в София:

„Чака се отговорът на Министерството на спорта, където е пусната поръчка за домакинство. Турнир от сходен сан без поддръжка от страна на страната и на града-домакин доста мъчно може да се осъществя.“

„Досега всички издания на шампионата са били осъществени с финансовата поддръжка на Министерството за младежта и спорта, за което ние сме признателни. Със сумата, която те ни обезпечават, се заплаща наема на зала „Арена Армеец“, което е може би едно от най-скъпите пера в организацията на шампионата,“ добави още той.

Михов подчертава върху обстоятелството, че е доста значимо подготовката за шампионата да стартира допустимо най-рано:

„За да имаме по-голяма вариативност в превличане на качествени състезатели, което също коства пари. Да се блокират техните стратегии, да са свързани с промоцията на шампионата и привличане на рекламодатели, които се интересуват от избрани лица.“

„Ако имаме поддръжката на Министерството, можем да се оправим с шампионата,“ съобщи още той.

„Берлин сега стои и чака,“ разяснява Михов възможния заместител на София в календара. „Ние продължаваме да сме първа алтернатива за владение на правата на този шампионат.“

В предаването стана ясно и че се възнамеряват два Чалънджър шампионата в България. Те ще бъдат с награден фонд 60 хиляди $ и ще се проведат на клей навън.

В момента към момента се набират спонсори за реализирането им, като финансирането е поделено сред федерацията и тенис комплекса, в който се организира конкуренцията.

Юлиян Михов и Веселина Донева, ръководител на съдийската комисия и член на УС на БФТ, разясниха още тематиките за достъпа на младежите до зала „София“, събитията от UTR Тура у нас, развиването и триумфите на съдийските триумфи в страната, назначението на новия капитан на националния тим за Купа „Дейвис“, избора на топки за игра за конкуренцията и още:
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР