„Левски“ и „Черно море“ направиха драматично 2:2 в последен мач

...
„Левски“ и „Черно море“ направиха драматично 2:2 в последен мач
Коментари Харесай

„Левски“ запозна Стоянович със слабостите си при 2:2 с „Черно море“

„Левски“ и „Черно море“ направиха трагично 2:2 в финален мач от 2-ия кръг на Първа лига. „Моряците“ на два пъти повеждаха в резултата посредством Георги Илиев и Георги Божилов, само че Станислав Костов и Давиде Мариани измъкнаха „сините“ от сложна обстановка. Така и двата отбора събраха по 4 точки след първите си два дуела.

На трибуните на „Георги Аспарухов“ бе и новият ментор на столичния гранд Славиша Стоянович, видял образно проблемите на 26-кратните първенци. „Сините“ демонстрираха недостатъци както в защита, по този начин и при организирането на офанзиви. Освен това физическото положение на играчите не е на предстоящото равнище единствено три седмици след края на лятната подготовка. Травма получиха Антони Белмонт и Паулиньо.

Стоянович изгледа срещата в компанията на притежателя Спас Русев и някогашният състезател и началник на отбора Асен Букарев, който се чака да влезе в щаба му.

В отсъствието на контузения Иванс Горанов в лявата част на защитата застана Аймен Белаид. Капитанската лента пък взе Габриел Обертан при отсъствието на титулярния подобен Божидар Митрев, останал на аварийна пейка. В титулярния състав се завърна и Холмар Ейолфсон, пропуснал злощастните мачове с „ Вадуц “ и старта на сезона с „ Ботев “ (Пд) (1:0).
А героят от „ Коматево “, нападателят Илия Димитров, остана запаса за сметка на Станислав Костов.
Симов обаче бе заставен да прибягва до промяна още в 23-ата минута, откакто контузия получи и халфът Антони Белмонт. Неговото място зае Жорги Гомес.

 belaid

„ Сините “ започнаха дуела интензивно и небрежно сътвориха няколко рискови положения пред стража на гостите Благой Макенджиев. Но все пак гол падна във вратата на Мартин Полачек. В 23-ата минута центриране от ъглов удар откри на втора греда изцяло свободния Георги Илиев, чийто гръмък удар със странична ножица влетя в мрежата на столичани.
Последваха нови минути с леко превъзходство на „ Левски “, само че чистите положения липсваха.

В самото начало на втората част груба неточност в отбраната на гостите изведе Габриел Обертан очи в очи с Макенджиев, само че ударът на французина срещна страничната греда. В 60-ата минута въпреки всичко разумното се случи и „ Левски “ изравни. Гомес изведе Костов, а последвалият му изтрел мина около плонжа на стража на „ Черно море “ – 1:1.

Веднага по-късно на терена се появи Паулиньо за сметка на Жерсон Кабрал. За бразилеца това бе първи мач за сезона, откакто повече от месец лекуваше травма. Ходът обаче се оказа опасен и фланговият футболист бе сменен наложително от Илия Димитров в 84-ата минута.
В същото време Илиан Илиев пусна в игра Мариян Огнянов. В 67-ата минута Белаид откри чудесно Костов на втора греда, нападателят съумя да засече с крайник, само че Макенджиев парира. Четвърт час преди края на срещата Стефан Станчев от „ моряците “ се контузи и бе сменен.

В 88-ата минута отбраната на „Левски“ се пропука още веднъж, а оставеният непокрит Георги Божилов вкара с глава. Преднината за гостите обаче се резервира едвам 60 секунди. На собствен ред и варненци демонстрираха липса на синхрон в защита, Илия Димитров се озова на добра позиция, след което откри непокрития Мариани и швейцарецът оформи крайния резултат с първия си гол в Първа лига.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР