„Компромис“ е ключовата дума тук.Ghost of Tsushima на Sucker Punch

...
„Компромис“ е ключовата дума тук.Ghost of Tsushima на Sucker Punch
Коментари Харесай

Ghost of Tsushima ще балансира между историческата достоверност и фантазията

„Компромис“ е основната дума тук.
Ghost of Tsushima на Sucker Punch провокира възторг по време на Е3 2018, а показаното по време на експото възхити публиката. Играта ще споделя историята на Джин Сакай, самурай, който се опълчва на монголските нашественици в опит да избави своята татковина. Вече видяхме равнището на детайлизираност на художественото показване в играта, само че ще се придържа ли по този начин прецизно Sucker Punch и към историческат достоверност? И да, и не. Това разбираме от създателят на студиото Крис Цимерман, който приказва пред Gamespot.

Хората от Sucker Punch са си написали домашното и освен острова, на който се развива главно действието ще е предаден толкоз детайлно, че ще възхити всеки осведомен с географията и историята му, само че и те черпят ентусиазъм от исторически източници и справочници, пътуват до Япония и сервират своето почитание към едни от най-мрачните интервали в историята на Страната на изгряващото слънце. В същото време, това е и игра, въодушевена от самурайската литература и съвременни културни мостри, и несъмнено това е игра. Така че Sucker Punch ще показват дозирано и от двете – историческа правота и фикция.

„Предизвикателството пред нас, да създадем игра – с истинска история, само че чието деяние се развива в действително историческо време – е да се уверим, че описваме история, с която хората могат да се свържат, която да ги направи съпричастни. Така че, когато се отклоняваме от историческата правота, ние го вършим, с цел да не се разсейвате от странични неща“, изяснява Цимерман. „Ако имате концепция за типа на самураите или за метода им на деяние, метода им на мислене, вие ще го видите. Идеята на множеството хорат тук е повече за самураите от XVI, XVII и XVIII век. Но самураят от XIII век е прекомерно друг. По отношение на това по какъв начин мислят, какво са носили, то надали се вписва в упованията ви. Така че ние не се придържаме идеално към самурая от ерата Камакура. Ще е малко по-различно. Бронята, която го виждате да носи е по-скоро от ерата на Воюващите царства, тъй като почтено казано, бронята от XIII век си е много неугледна на тип. Не е това, което очаквате. Тя е ръбата и не наподобява изобщо вдъхновяващо. И това, което желаеме да ви дадем е това, което вие си представяте за странстващите самураи“.

Цимерман продължава обяснението си и за бойните подиуми, споделяйки, че боевете с мечовете катана също в реалност това, което мнозина си показват – това е извънредно рисково оръжие и общо взето, един удар взема решение борбата. Така че и тук също е трябвало да се направи компромис.

„Пробвахме версии, в които убийствата бяха осъществявани с един удар и не е огромна веселба да се играе по този начин. Просто не това са упованията ви от един самурай – упования, образувани повече от филмите, а не от деликатни университетски проучвания. Така че трябваше да се заиграем с този набор от упования, които ви карат да си мислите: „Чувствам се като самурай!“. Не желаете да е сковано, а естествено“, добавя Цимерман.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР