„Към настоящия момент не е имало компетентни органи, които да

...
„Към настоящия момент не е имало компетентни органи, които да
Коментари Харесай

Шефът на Агенцията за инвестиции отрече да е имало акция на спецпрокурори

„Към сегашния миг не е имало способени органи, които да се влизали в постройката на Агенцията за инвестициите“, съобщи изпълнителният шеф на агенцията Стамен Янев пред публицисти. По-рано обаче от профилираната прокуратура оповестиха на брифинг, че поради „златните паспорти“ – предоставяне на поданство на чужденци против инвестиции- в организацията се прави инспекция, а през вчерашния ден е формирано досъдебно произвеждане.

„От през вчерашния ден сме получили нужните претенции, приготвяме документите, ще предоставим цялостната информация и достъп. Кабинетът на шефа на Агенцията по вложенията е прекомерно дребен, с цел да побира каквито и да е документи. Те са в постройката, сътрудниците ще създадат цялостно досие, което ще бъде предоставено на способените органи. Агенцията нито издава визи на чужденци, нито показва средства, нито управлява лицензирани финансови институции, не издава документи за непрекъснато престояване, нито има общо със „ златния паспорт “, сподели Янев.

Не Българската организация за вложения само удостоверява обстоятелството на осъществената инвестиция – нито ревизира хората, нито издава непрекъснато престояване разясни той и акцентира, че „няма мотив за притеснение“.

Той бе безапелационен, че не е имало случай върху него да е извършен напън за по-бърза обработка на документи.

„ Те са издавани в период според закона. Подава се заявление, действаме при по този начин наречената обвързана администрация. При съществуването на всички нужни документи период от 14 дни издаваме документ “, изясни шефът на Агенцията за вложения.

„Съвсем други процедури имат фирмите да създадат вложения и да получат документ за клас вложител, според Закона за поощряване на вложенията. Ние не получаваме информация кой е получил паспорт и кой не е“, разяснява още изпълнителният шеф.

Той отхвърли да разяснява има ли политическа офанзива против организацията или персонално против него, само че напомни, във връзка на , че точно Хамид през 2013 година е бил най-големият бранител на „златните паспорти“.

Самият Стамен Янев се разгласи за отпадането им.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР