„Изпитах силен страх преди първото си участие в гей парада.“

...
„Изпитах силен страх преди първото си участие в гей парада.“
Коментари Харесай

Рут Колева: Страхувах се за живота си на първия гей парад 


„Изпитах мощен боязън преди първото си присъединяване в гей парада.“ Това изповяда пред „ България Днес “ певицата Рут Колева във връзка идно шествие на 18 юни в столицата. През 2013 година получила покана от уредниците на парада, да се включи в музикалната стратегия. Певицата се съгласила, само че била мощно обезпокоена.

„През цялото време чувах и виждах по какъв начин в профил всякакви мъже с голи глави и татуировки крещят със завист. Обиждаха ни, заплашваха, че ще ни убият “, спомня си Рут Колева.

Певицата е първата обществена персона у нас, която поддържа шествието и към този момент девет години поред се застъпва за правата на гейовете и лесбийките по целия свят. По думите й от доста ранна детска възраст е очевидец на този вид прояви, защото е живяла в арабски, будистки и индуистки страни, както и в Съединени американски щати, по тази причина се е научила да гледа по-далеч от носа си когато поддържа връзка с хората.

„ Щастлива съм, че бързо преодолях страха. Догодина ще отбележа 10 години откогато вземам участие в гей парада и премислям да направя незабравимо шоу. Ще върна лентата обратно и ще отсея най-атрактивните мемоари, като се опитам да ги пресъздам още веднъж “.

Юбилейното 15-о издание на София Прайд ще се организира под мотото „ Горди да бъдем “. Музикалната стратегия ще започва в 16 часа с концерт пред Паметника на руската войска, в който ще се включат редица известни реализатори като фолк певицата Камелия и Папи Ханс, Михаела Филева и Прея. След това програмата ще продължи с празнично шествие, което ще обиколи центъра на града.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР