„Интересно е, че ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ действат заедно, гласуват

...
„Интересно е, че ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ действат заедно, гласуват
Коментари Харесай

Мартин Димитров: ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ заедно бранят едно статукво

„Интересно е, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и „Възраждане“ работят дружно, гласоподават дружно, водят дебатите дружно. Има цялостно припокриване и общи позиции, те бранят едно статукво заедно“. Това сподели националният представител от групата на „Демократична България“ Мартин Димитров в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“, което се излъчва по TV+.

„Не желаят никаква значима смяна да се случи. Нито да има правосъдна промяна, нито да има административна промяна, нито стопанската система да стартира да пораства. На тях им прави работа да бъде непокътната статуквото такова, каквото е, и саботират всичко. Независимо каква е темата“, добави Димитров по адрес на ГЕРБ, Движение за права и свободи, „Възраждане“.

„Битката със статуквото ще бъде сложна, само че се видя, че може да има смяна. Например да се конфигурират измервателните уреди, планувани в Закона за акцизни артикули. Има нужда и от еластичен, само че доста мощен метод при договарянията с Газпром, както направи Полша, която притегли Европейската комисия в договарянията, осигурявайки си диверсификация“, сподели още националният представител, изтъквайки, че съгласно и България би трябвало да включи Европейската комисия като участник в договарянията за нов контракт с Газпром.

„Необяснимо е за какво прокуратурата не се е сезирала къде и за какво ГЕРБ е изгубила пътната карта с Газпром и за какво от Москва не я предоставят“, недоумява Мартин Димитров.

„Не е на практика допустимо всички положителни хрумвания да бъдат включени незабавно в Бюджет 2022“, счита националният представител, чиято експертиза е в стопанската система и финансите.

„Трябва да има състезателност в кандидатурите за началник на Българска народна банка и най-важният плюс би трябвало да бъде увереност в нуждата от въвеждане на еврото“, счита Димитров.

Целия диалог сред Веселин Дремджиев и Мартин Димитров можете да изгледате във видеото:



fakti.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР