„Инфлацията е брутално тежък данък, който удря най-бедните хора. Инфлацията

...
„Инфлацията е брутално тежък данък, който удря най-бедните хора. Инфлацията
Коментари Харесай

Икономистът Кузман Илиев: Икономиката ни се катурна по нанадолнището

„Инфлацията е брутално тежък налог, който удря най-бедните хора. Инфлацията е тежко подценена, флиртуваме с нея. В момента сме в мъглата на инфлацията и не осъзнаваме, че стопанската система по-скоро се е катурнала по нанадолнището – инфлационното и дълговото. Икономическите проблеми ще порастват с оглед и на политическата неустановеност.“ Това предизвести в изявление за БНР икономистът и финансов и политически анализатор Кузман Илиев.

Възможно болшинство се е обрисувало още при разискването на нов гуверньор на Българска народна банка. Тогава се е оформила съпротива, която има болшинство, счита Илиев.

„Логично е да не съумеят да одобряват актуализацията на бюджета с оглед оформилата се съпротива. Никой не би следвало да поддържа бюджета в тази му форма, тъй като поддръжката за бюджета е най-голямата политическа подкрепа“, сподели анализаторът.

Запитан по какъв начин неприемане на актуализацията на бюджета би се отразило върху електората на идващия избор, Илиев разяснява:

„Не съм сигурен, че няма да хвърлят виновността на тези, които са прелъстени и изоставени в ръководството. Българският гласоподавател работи прочувствено и чувството, което сега се основава, е, че страната се движи като транспортен съд в бурни води без посока“, споделя той.

Според Кузман Илиев, щом Трифонов прави „този самоуверен ход“ да скапе обединението, той е сигурен, че пасивите ще са върху Кирил Петков. По думите му „Кирил Петков гони събитията“.

При ново разпределяне на картите са задава доста по-различен баланс – това, което се оформя като съпротива, само че с друга относителна тежест, уточни Илиев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР