„Има такъв народ“ влезе в директен конфликт с „Демократична България“

...
„Има такъв народ“ влезе в директен конфликт с „Демократична България“
Коментари Харесай

„Има такъв народ“ срещу Христо Иванов: Правил си чупки в кръста пред Борисов

„Има подобен народ“ влезе в пряк спор с „Демократична България“ във връзка краткотрайната комисия за промени в Конституцията, която бе определена от Народното събрание, само че към момента не е провела нито едно съвещание. Депутатът от „Има подобен народ“ Иво Атанасов изиска тази комисия да бъде закрита, оповестява Клуб Z.

„Аз не съм убеден, че ръководителят на комисията Христо Иванов има предпочитание за конституционни промени“, сподели Атанасов.

Той напомни, че преди време Иванов е употребявал израза, че би трябвало да се рестартира активността на комисията. „Не може да се рестартира нещо, което не е стартирало. Ако има поради рестартирането на промените, които той направи като правосъден министър, то вследствие на тези промени в този момент сме сложени в патова обстановка да се молим Иван Гешев да напусне поста си. Това не е вярно и не е в полза на гражданите“, сподели Атанасов.

И добави:

„Не съм убеден, че като ръководител на тази комисия Христо Иванов може да извърши дилемите, за които е формирана тази комисия. Имам вътрешно чувство, че човек, който е взел участие в държавното управление на Борисов и не е съумял да направи конституционни промени, който му е казвал „господин началник“ и правил чупки в кръста, не може да извърши функционалността на комисията“.

От „Има подобен народ“ ще внесат предложение за закриването на тази комисия на 3 май. Тяхната концепция е нейните функционалности да се поемат от правната комисия.

Христо Иванов отговори, че на идващия съдружен съвет представителите на „Има ткаъв народ“ ще имат опция да изискат оставката му.

„Аз с удоволствие ще я връча, само че за ваша информация – пробвах да намеря метод да осъществим истинския план – в нейната работа да се включат представители и на опозицията, с цел да може в действителност тя да бъде неутрална платформа за разговор. Нека политическите органи на обединението решат дали има смисъл в тези опити“, съобщи Христо Иванов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР