„И Кирил Петков, и Асен Василев получиха огромен шанс. Млади

...
„И Кирил Петков, и Асен Василев получиха огромен шанс. Млади
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Президентът има една „вина“ – че даде шанс на Кирил Петков и Асен Василев

„И Кирил Петков, и Асен Василев получиха голям късмет. Млади хора с искания за съществено обучение, свежи хрумвания и нов взор. Всичко това е чудесна причина за доста сериозен триумф. Президентът има единствено една „вина“ – че им даде този късмет. Много бързо те се обърнаха против президента, вместо да потърсят съюз. И в този момент внезапно разочарованието у нас, българските жители, е това, че те разочароваха младите и образованите“. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова в утринния блок на Българска национална телевизия.

По думите й в предизборна обстановка Кирил Петков си търси причини за какво е паднало държавното управление му.

„Аз смятах, че тази коалиция ще се задържи, тъй като споразуменията бяха подписани с Политическа партия. Имаше и решения, които трябваше да бъдат взети. В началото имаше съществено единодушие какво би трябвало да свърши тази коалиция“, сподели още тя.

По думите й идването на Политическа партия на власт е било обвързвано с доста съществени упования. „И от огромната обич се получиха и огромните запаси у хората“, добави вицепрезидентът.

Според нея разочарованието от държавното управление е стигнало до една точка на самообладание. Затова се е получил и първият кабинет, паднал с избор на съмнение

Тя обърна внимание на бързината, с която в началото са се пробвали да създадат промени.

„Като че ли този ритъм не се оправда. Получи се бързо и спор сред институциите“, изясни още Йотова.

Според нея бъдещата коалиция ще е на антипрезидентска основа. „Все по-натрапчиво си мисля, че бъдещата коалиция за постоянен кабинет като че ли има за задача да бъде показана от партии, които са против президентската институция“, изясни тя.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР