„До края на ноември очакваме да е готово разширението на

...
„До края на ноември очакваме да е готово разширението на
Коментари Харесай

До края на ноември се очаква да е готово разширението на бул. „Ломско шосе“

„До края на ноември чакаме да е готово разширението на бул. „ Ломско шосе “ в сектора от метростанция „ Ломско шосе “ до ул. „ 107-ма “. Реално построяваме напълно нов бул. с по три ленти в посока и ново локално платно към жилищното застрояване.“ Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на обекта. Заедно със зам.-кмета по строителство Ангел Джоргов ревизираха построяването на уголемение на бул. “Ломско шосе “.

Строителните действия започнаха в сектора след кръговото кръстовище при метростанция „ Ломско шосе “ до ул. „ 107-ма “ в София. Общата дължина на сектора е 660 м. В рамките на строителството се планува уголемение на булеварда с две пътни платна по 10,5 м, създаване на междинна разграничителна линия, източен локал и прилежащи тротоари.

Към момента са осъществени трасиране на терена. Предстоят осъществяване на инженерните мрежи и отводнителните уреди. Ще се извършат строително-монтажни работи на съществуващи и нови водопроводи, канали. Предвидено е ново улично осветяване с LED улични осветителни тела.

Предвижда се засаждане на 72 броя дървета.

Този уикенд, 2 и 3 юли, ще бъде осъществено полагането на износващия слой асфалт на кръговото кръстовище на бул. “Кл. Охридски “ и бул. “Андрей Люпчев. За задачата кръстовището ще бъде затворено за два дни за прекосяване от коли и коли на градския превоз. Шьофьорите би трябвало да употребяват различни направления.

„Основният ремонт на тунела към „ Люлин “ е плануван да стартира през лятото. Ще използваме юли и август за най-тежките строителни действия, при които ще затворим напълно придвижването, а през септември ще продължим работа, като отваряме за придвижване по една лента в посока. Преди началото на ремонта ще обявим измененията в организацията на придвижване в района“ – сподели инж. Джоргов.

Фотограф: Аделина Ангелова
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР