„До кога ще търпим това безумие!“, „Бойкот! Няма да плащам!“,

...
„До кога ще търпим това безумие!“, „Бойкот! Няма да плащам!“,
Коментари Харесай

„Оставка!“ и „Няма да плащам за вода!“ на протест в Сливен, организиран от БСП

„До по кое време ще поносим това безумство!“, „Бойкот! Няма да заплащам!“, „Стига рекет!“, „Услажда ли ви се 167 % нарастване?“ – с тези плакати в ръце десетки жители се събраха на митинг против повишаването на питейната вода пред постройката на „В и К“ в Сливен. Протестът бе проведен от локалната организация на Българска социалистическа партия.
 protest  _mg_6585  protest3
Протестиращите бяха най-вече възрастни хора, поданици на дребни обитаеми места, имаше и група от община Твърдица. В тези региони питейната вода доближава до домовете по гравитачен път, без да се употребяват помпи и без съществени разноски за ток. Недоволството избухна в тези региони, защото преди хората плащаха стотинки, а след нарастването от 1 октомври – по 1,94 лв. за кубик. Сред ораторите на митинга бяха водачът на Българска социалистическа партия Атанас Делиалтов и заместникът му Деян Дечев. Имаше крясъци „Оставка!“. Накрая алените водачи обявиха, че в случай че трябвало, всеки месец щяло да има митинги поради водата. Заявиха, че БСП-депутати щели да внесат промени в Закона за водите.

Промените в Закона за водите бяха признати от Народното събрание в средата на юли 2015 година и за тях гласоподаваха народни представители от разнообразни политически партии, в това число и от Българска социалистическа партия. В Сливенска област водата нарастна с 16,7 % и към този момент е 2,45 лв. за кубик. Цената, според закона, е единна за цялата територия на региона, бе значение по какъв метод се доставя питейната вода до потребителя.

На фотосите:
1 фотография: Десетки жители се събраха на митинг пред „В и К“ в Сливен, проведен от Българска социалистическа партия
2 фотография:––––––––––
3 фотография: Лидерът на Българска социалистическа партия в Сливен Атанас Делибалтов в речта си насочи недоволството на хората против тези жители, в чиито квартаи нито имало задоволително водомери, нито плащали.
4. Деян Дечев бе измежду ораторите на митинга.
5. От близкото до Сливен с.Сотиря също стачкуваха, защото при тях нарастването е 167 %.
6. Група от Твърдица дойде с рейс за митинга в Сливен. „Плащах 65 стотинки, в този момент 2,04 лв. за вода! Бойкот!“ – сподели един от недоволните жители.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР