„България е част от усилията за деескалация, но и част

...
„България е част от усилията за деескалация, но и част
Коментари Харесай

Радев: България е част от усилията за укрепване на Източния фланг на НАТО 

„България е част от напъните за деескалация, само че и част от напъните за подсилване на Източния фланг на Алианса“. Това съобщи президентът Румен Радев във връзка спора сред Киев и Москва. 

Държавният глава сега е на посещаване в Сунгурларе по случаи празника на общината и Деня на лозаря и Св. Трифон Зарезан. 

„Вече стартира взаимната задача по надзор и защита на въздухното пространство на територията на България дружно с нашите съдружници от Алианса като рамкова страна във образуването на батальонната бойна група България е отворена към всички съдружници за присъединяване на техни контингенти, които да допринесат за запълване на недостига от качества в нашите сухопътни войски“, съобщи президентът.
Риск за националната ни сигурност е да се наглижират проблемите на въоръжените сили 
„Най-големият риск за нашата сигурност е да неглижираме проблемите на българските въоръжени сили и да се сещаме за тях единствено в рецесия. Трябва да има внимание на най-високо държавно ниво“, сподели Радев.

По думите му гаранцията за нашата сигурност е боевоготовността на българската войска, нейната рационализация, мотивацията на персоналния състав.

„България е суверенна страна, само че е и предан съдружник и член на НАТО“, добави той.

Президентът уточни и дали чака да се стигне до война в Украйна. „Всички се надяваме, че пълномащабна война ще бъде избегната. Всеки ден има договаряния на най-високо политическо равнище, Няма военно решение на тази рецесия – който си мисли, че тя ще бъде решена по военене път, бърка. Единственият път за намиране на решение е пътят на договарянията и дипломацията и е обнадеждаващо, че те се водят“.

„Между държавното управление и президентската институция има една градивна комуникация“, уточни Радев.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР