„Аз я карам полуумряла, те да ми искат документи. Ако

...
„Аз я карам полуумряла, те да ми искат документи. Ако
Коментари Харесай

„Аз я карам полуумряла, те ми искат документи“: Мъжът на починалата във Враца жена

„Аз я карам полуумряла, те да ми желаят документи. Ако вместо това бяха излезли целият екип, може би щеше да има късмет да я спасят. А сестрата ми желае данни, търча до колата, диря, няма ги, връщам се…“.

Така Николай, мъжът на умрялата преди дни в Спешното поделение на Враца жена пресъздаде кошмарната нощ.

Той описа пред bTV, че от началото на предходната седмица Меглена лекувала простуда. „Такива бяха предписанията от персоналния доктор. В петък видяхме, че няма усъвършенстване, и взехме решение да отидем в понеделник на обзор, тъй като през почивните дни нямаше къде. Вечерта в неделя като си лягахме, беше добре. Събуди се със затруднено дишане, тогава викнахме Бърза помощ. Казаха ни да  й мерим температурата, може от това да е казусът с дишането“, описа Николай.

Той обяснил, че няма температура, а те го питали не може ли самичък да я закара в болничното заведение.

Николай и Меглена взели сина й със себе си, защото нямало по какъв начин да го оставят самичък у дома. От клипа, публикуван в обществените медии, се видя по какъв начин то става директен очевидец на нещастието, сполетяла майка му.

Според шефа на болничното заведение забавянето на регистратурата било към 6 минути, само че и той признава, че е изгубено скъпо време за реанимация.

Във вторник било погребението на дамата, нейните близки не подозирали за клипа, който провокира хиляди мнения. Роднини го пратили час и половина преди погребението и едвам тогава Николай видял действителността от страни и я е осъзнал.

По неговата преценка най-малко 20 минути чакали на регистратурата. Час и нещо останала Меглена в шокова зала, тогава излезли и споделили, че е умряла.

„Мама, тати, ние ще си гледаме сина й – на който го дадат като приемни родители. Ще си го гледаме с моя брачен партньор дружно с нашите деца, ще му се открие обособена сметка, нищо няма да минава през нас, а непосредствено при него даренията.“, сподели сестрата на умрялата жена. „Тук си продължава всичко, както и до момента е било, тук си върви на градина“, описа тя по какъв начин живее в този момент детето, което е от първия брак на Меглена.

Близките на дамата не са съгласни да бъде направена есхумация.

„Не сме съгласни – младеж да й подвигат кокалите. Примирили сме се, че я няма, не желаеме повече да я безпокоят“, споделя Николай за оповестеното от прокуратурата желание за есхумация. „Да има човечност в тези лечебни заведения – това е единственото, което искаме“, споделя мъжът ден след погребението.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР