„Айде, отваряй бе, искам да вляза. Трябва да стоя на

...
„Айде, отваряй бе, искам да вляза. Трябва да стоя на
Коментари Харесай

Протестър крещя в лицата на полицаи пред общината: „Айде, отваряй бе“

„Айде, отваряй бе, желая да вляза. Трябва да заставам на опашка и да очаквам ли, бе? Отвори вратата!“ – това крещеше в лицата на служителите на реда облечен в черно човек, който бе задържан по време на днешния митинг пред постройката на Столична община.

Мъжът, във очевидно нетрезво положение, дружно с още няколко протестиращи, се пробваха да нахлуят в постройката, само че дейностите им бяха възпрепятствани от полицията. С груби реплики, крещейки в лицата им, индивидът, облечен в черно кожено яке, се опитваше да предизвика униформените, само че те резервираха успокоение. В последна сметка, за нарушение на публичния ред, нападателният протестър бе арестуван и отвеян на ръце в полицейски автомобил.



Около 200 протестъри, измежду които и Галя Прокопиева, се събраха през днешния ден пред общината, с цел да желаят оставката на кмета Йорданка Фандъкова, само че акцията им мина в вълнения. Част от присъстващите разрушиха огражденията, сложени поради течащия ремонт към църквата “Света София ”.

Протестът е по отношение на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ в столицата и на прилежащата градинка пред църквата „ Свети Седмочисленици ”. Според протестиращите и двата ремонта са осъществени некачествено и без ценене на околната градска среда.

От общината още през вчерашния ден приканиха да се изчака крайният резултат и едвам тогава да се вършат изводи, като изрично оповестиха, че реализацията на плана не е приключена.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР