“Всепоглъщащ” изглед в Google Maps ще ни потапя в атмосферата

...
Коментари Харесай

Google Maps добавя „всепоглъщащ“ изглед


“Всепоглъщащ” аспект в Гугъл Maps ще ни потапя в атмосферата на локациите, които преглеждаме (снимка: Google)

Гугъл прибавя нов режим към своята платформа „ Карти “ (Maps), позволявайки на потребителите да се любуват на завладяващи гледки към градовете и кварталите с впечатляващо равнище на подробност. Компанията назовава това „ всепоглъщащ “ аспект. Целта е човек да види почувства локациите, които посещава, допустимо най-реалистично. Това е реализирано посредством композиция от съществуващите изображения в Street View и въздушни картографски изображения, обединени в инструмент за отдалечено проучване, даже позволявайки да се наднича вътре в заведения за хранене и заведения, с цел да може човек да получи „ чувство за атмосферата “.

Гугъл споделя, че „ всепоглъщащият “ аспект е рожба на последните дoстижения в компютърното зрение и изкуствения разсъдък, които са разрешили на развойните екипи да обединят милиарди изображения от Street View с наличните аерофото-карти. Резултатът е цифров модел на света с доста впечатляваща разграничителна дарба и подробност.

Предполага се, че новата система може да работи на съвсем всеки телефон или устройство и ще разреши на потребителите да се разхождат из забележителности, градове или квартали, с цел да добият взор вероятност от близко. Обичайните функционалности на Гугъл Maps като рецензии, обща информация за бизнеса или данни за забележителностите са интегрирани в този „ всепоглъщащ “ аспект.

Интересна добавка е опцията потребителят да употребява плъзгач за време, с цел да види по какъв начин наподобява мястото в другите часове на деня. Тази функционалност даже регистрира измененията във времето и придвижването на сенките, до момента в който слънцето се движи по небето. Могат да се видят придвижванията на облаци, дъжд и даже летящи птици.

Гугъл ще пусне функционалността в началото в Лос Анджелис, Лондон, Ню Йорк, Сан Франциско и Токио. После ще последват още градове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР