“Вашата икономическа философия е “да го духат бедните”. Да не

...
“Вашата икономическа философия е “да го духат бедните”. Да не
Коментари Харесай

Асен Василев към ГЕРБ: Вашата философия е “да го д*хат бедните”

“Вашата икономическа философия е “да го духат бедните”. Да не подвигаме пенсиите, тъй като щяла да се вдигне инфлацията. Да понижим бюджетния недостиг, да няма средства. Такава икономическа политика няма да водим, вие я водихте 12 години. Богатите стават по-богати, бедните по-бедни”. Това съобщи вицепремиерът Асен Василев, разяснявайки претекстовете на ГЕРБ за вота на съмнение.

Той призна, че има напредък на вноса, само че изясни, че това е поради горивата. Василев уточни, че износът също пораства с 20% във всички стокови групи. А към трети страни износът е с 27,5%.

“Дългът е понижен. Ако в този момент е заробващ, значи вие сте заробили страната. Но той не е заробващ. България има третия най-нисък дълг към Брутният вътрешен продукт – 25%, при оптимално разрешени 60% от Европейски Съюз.

Дългът е невисок, това се дължи и на политика, която и вие сте провеждали. Пенсионерите ги заварихме под линията на беднотия, в този момент към този момент не са. Вие оферирате на българския народ философията постна пица”, сподели Василев.

Според него по-балансираната политика, която държавното управление предлага, е по-добра. И това се прави оценка позитивно както от рейтингови организации, по този начин и от западните ни сътрудници.

“Инвестициите за първите три месеца на годината са 883 млн. лева по данни от БНБ”, сподели Василев.

И уточни, че това е най-голямата сума за последните 12 години. Според Василев инфлацията е с 3% под приблизително европейската и по-ниска в съпоставяне със „ страни от нашата рогозка ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР