“В разговора ми бяха изтъкнати всички възможни причини, поради които

...
“В разговора ми бяха изтъкнати всички възможни причини, поради които
Коментари Харесай

Край на сагата с майката на момчето аутист Борис! Тя взриви мрежата, в директен сблъсък пред цяла България с…

“В диалога ми бяха изтъкнати всички вероятни аргументи, заради които това учебно заведение не е уместно за моето дете – че ще е шумно, има стълби и незадоволително запас. Многократно бях съветвана от директорката да запиша Борис в друго учебно заведение. Това съобщи в ефира на “Събуди се” Надежда Данабашева, майка на дребния Борис, която написа трагичен пост в обществената мрежа по отношение на случката.

“За мен обективният диалог бе извършен малко по-рано с различен техен чиновник. Дамата направи всичко допустимо да разбере какви са проблемите на сина ми. За мен това бе верния метод и метод, в който една институция, която е загрижена, подхожда. Последвалият диалог не беше с такова желание. Аз бях притисната да намеря друго място за него. Това, което за мен беше обидно, е че аз не видях никакво предпочитание в отсрещната страна да се открият проблемите и да се откри метод да се решат”, сподели тя и добави, че въпреки всичко се е срещнала със зам. директорката, не със самата директорка на школото.

“Натиск за пренасяне на това дете от наша страна – няма. Ние щяхме да го създадем преди записването, в случай че искахме да използван напън. Викнахме я, с цел да разберем какви са потребностите и положението на детето. Опитахме се да разбираем, че учебното заведение ни не е най-подходящото за детето й”, съобщи зам.-директорката Бояджиева.

“Кандидатствахме в няколко учебни заведения, единствено тук ни одобриха. Не знам за какво ни одобриха в това учебно заведение. С документи, като всяко едно дуго дете. Не живеем в региона, не сме го и твърдели. В това учебно заведение има и деца с по-малко точки от нашето. Не знам за какво хора от този регион не са попаднали в това класиране. Не сме се опитвали тъкмо тук да влезем. Кандидатствах там безусловно в последния момент”, добави майката на Борис.

“Ние подсигуряваме на всички възпитаници от 32-о учебно заведение, че ще получат задоволително доста грижи. Те са обградени с обич. Това, което ни тормози и е предизвикало сътрудниците, е, че родителите нормално ни търсят, само че не беше по този начин в тази ситуация. Този хейтърски и прочувствен пост в мрежите провокира стихия против учителите. Темата е тежка, само че това отрицателно отношение на родителя, към “онези жени”, а те са психолог и заместител шеф, които образуват екипа за личностна поддръжка на въпросното дете”, сподели директорката Нели Костова.

“Разговорът, който са водили сътрудниците с майката, е тъй като детето е мъчно преносимо и написа, че му би трябвало придружител”, добави тя.

“Аз срещата я направих. За мен формалната среща беше с психологът на учебното заведение. Отговорих на всички въпроси и мисля, че това беше задоволително като информация към учебното заведение. В следствие, при другата среща тази дама не беше поканена. Дори не й дадоха да влезе при нас. Не съм отказвала да приказвам какво му ма на моето дете. Аз работя, имам график и не мога когато и да е да прекъсна деня си. Вчера имах среща с някогашна директорка и тя ми сподели, че те са имали възпитаник в 7-и клас, който е с церебрална парализа.. Системата е рамка, само че хора могат да трансформират тази рамка. В техния случай са преместили стаята на въпросния клас на първия етаж. Все отново, аз споделих, че стълбите не са проблем за сина ми. Няма да запиша сина си в 32-о училище”, приключи майката на Борис.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР